Rätt väderstreck är viktigt

Textstorlek:

Nu har jag stött på något som var mycket intressant. Givetvis är det hundrelaterat. Det är nämligen så att forskare forskat i hur det går till när hundar bajsar.

Lite amatörforskare är man väl själv när det gäller det – alla som har hund känner säkert igen sig. Man tittar varje gång hur det som levereras ser ut. Är det fast och fint så mår hunden bra. Men det är inte det forskarna fördjupat sig i, utan det handlar om i vilken riktning hunden väljer att leverera.. (!)

Alla hundar har sina egna ritualer, några gräver först, and-ra snurrar runt och åter andra bara sätter sig ned. Men en sak har de gemensamt visar forskningsresultaten. Hunden väljer nämligen alltid att sitta i nord-sydlig riktning, det har något med jordens magnetfält att göra.

Det där måste jag bara undersöka på den lilla vita hunden tänkte jag, han gör ju alltid tvärtemot alla forskningsrön. Att i en vecka studera hur han gör för att spräcka forskares teser har jag sett som en livsuppgift. Men jag gick bet, nord-sydlig riktning stämmer faktiskt.

Den lilla vita hunden har alltid haft en faiblesse för att sitta krångligt. Helst skall det var i kanten av ett dike med antingen huvudet upp eller huvudet ned. Det går också bra att trycka sig hårt mot en buske eller stolpe, bara det lutar. Men, kan jag konstatera, efter en veckas studier, sker det alltid i nord-sydlig riktning!

Av forskningsrönen framgick det dock inte om det är huvudet som är kompassnålens norr, eller om det är svansen. Jag antar att det är huvudet, så är det i alla fall på min hund.

Med tanke på den lilla vita som alltid skall vara tvärtom kan det vara svansen, i så fall uträttar han sina behov i syd-nordlig riktning – men det är nära nog.

Det är dock i alla fall intressant att konstatera att huvudet alltid är mot norr. Det förklarar varför han både kan bajsa i med- och motlut. Och rent vetenskapligt föredrar jag motlut då det som levereras så att säga rullar åt rätt håll – alltså bakåt.

Och så trodde vi att fengshui var något nytt. Ni vet rönen om att man skall ha sovrummet på ett speciellt ställe i huset och möblera efter vad det nu är för att må bäst och inte hemsökas av spöken och annat mörkt.

De riktigt inbitna anhängarna av detta hävdar att feng-shui är vetenskap men för detta finns inga som helst belägg.

Att hundarna har sitt eget fengshui för att må bäst är nu i alla fall vetenskapligt utforskat – bajsa i nord-sydlig riktning.