Skördemarknad med gott syfte

Gudrun Wängelin Lernskog, Birgitta Johansson och Maj-Lis Cederlöf dukar upp med eget hantverk och hemodlat. Foto: Rose-Marie Eriksson
Textstorlek:

För tredje året i rad välkomnar Centern och Centerkvinnorna i Västerlövsta och Vittinge till skördemarknad vid hembygdsgården i Heby.

Liksom tidigare år ingår lokalt hantverk, närodlat och dragkamp men även en del nyheter.

 

– Överskottet från skördemarknaden kommer vi att skänka till förmån för den pågående flyktingkatastrofen i Medelhavet, säger Gudrun Wängelin Lernskog.

Tillsammans med Birgitta Johansson, Vittinge, och Maj-Lis Cederlöf, Heby, möter hon upp vid hembygdsgården i Heby där marknaden genomförs på söndag den 20 september.

– Alla är välkomna att delta med eget hantverk liksom frukt, grönt med mera, men inte loppis, säger Birgitta Johansson och tillägger att det är bara att höra av sig om man vill vara med.

Det är gratis att medverka men ett frivilligt bidrag, exempelvis i form av ätbart eller hantverk, tas tacksamt emot som pris till lotteri och tävlingar.

Annat som står till buds är underhållning, lekar och servering av kaffe och våfflor.

– Nytt för i år är att vi bju-
der in lokala företag som får
chans att presentera sin verk-samhet, säger Birgitta Johansson.

– Det blir även musik i form av buskspel av Enåkers spelmän och sen har vi ett vykortslotteri, säger Maj-Lis Cederlöf och tillägger att man köper ett vykort där even-tuell vinst presenteras på baksidan av kortet.

Dragkampen mellan Väster-lövsta (Heby) och Vittinge/Morgon-gåva är ett uppskattat inslag av både deltagare och publik.

– Det är bara att anmäla sig, och det kan vara föreningar, byalag eller ett kompisgäng, säger Gudrun Wängelin Lernskog som, liksom övriga arrangörer, hoppas att många lokala företagare passar på att presentera sig och sina tjänster.

Inne i hembygdsgården har också hembygdsföreningen en utställning där Gunilla Alriksson visar broderade dukar från flera generationer.

Skördemarknaden, som pågår klockan 13–16, bör passa alla smaker och arrangörerna hoppas förstås på många besökare.

Rose-Marie Eriksson