Allt är som vanligt – trots oron i världen

Textstorlek:

Det är upp- och nedvända världen just nu. Flyktingströmmen till landet är större än någonsin. Samtidigt hör och läser man om lägenhetspriserna i Stockholm som är rena fantasipriserna.

Det riskerar att bli en bostadsbubbla som håller på att spricka. Samtidigt som man i Norberg funderar på att ha undervisning i skolan utomhus – lo-kalerna räcker inte till längre.

Och till råga på allt bombar två tidigare fredspristagare till Nobels minne varandra. I förra veckan bombade ju president Obamas flygvapen, av misstag skall sägas, Läkare utan gränser, som också fått Nobels fredspris, i Syrien.

Allt det där kan man fundera på då man sitter i sin ensamhet på älgpass.

Som ni kan se i dagens tidning var jag med under älgjaktens första dag. Nu fanns det dock inte tid att fundera över något annat än jakten då vi var två på passet. Det blir liksom lite mer prat än tänk. Dock väldigt tyst.

Men en sak fick mig ändå att fundera då man hör de duktiga hundarna ute i skogen. Skulle den lilla vita hunden duga som älghund? Tja, det tål att funderas över.

Skulle den lilla vita över huvud taget våga springa lös i skogen? Ja, det är jag övertygad om.

Men följa och ställa en älg? Nej. Jag tror att en älg aldrig skulle ta det på allvar.

Och med tanke på att då vi fått in möss i huset har hunden visat sitt rätta jag – nämligen feg.

Han tar sin tillflykt till närmaste höga punkt – en soffa duger bra att kika ifrån på musen som kilar över golvet.

Nej, han är definitivt ingen stolt älghund. Vi har aldrig provat, men jag tror inte han ens skulle äta älgkött om vi serverade honom det.

Dessutom är det inte så kul i skogen – det luktar ju inte hund.

Väl tillbaka vid bilen gör sig verkligheten åter sig påmind. Nyheterna berättar som vanligt om flyktingsituationen.

Om bombattentat i världen och som kontrast om bostadsbubblan. Sex miljoner kronor i utgångspris för en tvårummare i Stockholm. Samtidigt som kommunalrådet i Norberg talar om att skolelever kanske skall få undervisning utomhus och att det skall bli tältläger i Sverige.

Precis lika lite som den lilla vita hunden
begriper något om älgjakt begriper jag
något om situationen i världen just nu.