Mer yta och fler byggnader öppnar för nya möjligheter

Textstorlek:

Fjärdhundra Nyligen arrangerade Fjärdhundraland en glödande höstmarknad i stil från förr i Altuna by. Omkring 20 utställare hade dukat upp en mix av hantverk, gott och nyttigt.
Samtidigt bjöd Marie Käck Lundqvist från Farmor Elsas gårdsbageri in till en utökad verksamhet.

 

– När maken köpte mer mark, följde också den här fastigheten plus en del mindre byggnader med. Det gör att vi kan ha lite större arrangemang, säger Marie Käck Lundqvist och fortsätter:

– Närheten till kyrkan gör att vi exempelvis kan använda den här lokalen till dopkaffe, eller som en träffpunkt i andra sammanhang.

Farmor Elsas gårdsbageri på Mälby gård fortsätter dock med samma innehåll som tidigare.

Men för dagen var verksamheten koncentrerad till marknadsområdet. Det var full fart i köket och stundtals ringlande kön lång av fikasugna besökare. Som tur var hade Marie Käck Lundqvist hjälp av systrarna Annie och Johanna Lundqvist som såg till att smör-gåsar och soppa fylldes på.

De båda marknadsdagarna blev välbesökta och här fanns möjlighet att åka häst och vagn, handla och njuta av frisk höstluft och vacker utsikt över fält och bygd. En av deltagarna var Jasmine Lundin från Lilla örtagården, ett ekologiskt kroppscenter och kursgård i Enköping.

– Jag är även diplomerad lövjerska och säljer bland annat kraftfulla och läkande oljor, säger Jasmine och berättar att lövjerska är ett gammalt ord för trollkvinna.

Den som inte ville, eller tordes, prova på en av Jasmine Lundins behandlingar, kunde botanisera bland hantverk, kuriosa, ekologiskt te och andra goda upplevelser.

Rose-Marie Eriksson