Misstänkt anhållen för branden på Elsas konditori

För lite drygt en månad sedan brann Elsa Anderssons konditori i Norberg ned. Foto: Arkiv
Textstorlek:

En kvinna sitter anhållen skäligen misstänkt, det vill säga den lägre misstankegraden, för medhjälp till grov mordbrand på Elsas konditori i Norberg. Det är en yngre kvinna, som är över 18 år, och bor i Norberg. Men hon greps i Fagersta i måndags.

Vad som lett fram till misstankarna vill kammaråklagare Carl-Johan Norström inte avslöja. Utredningsläget är mycket känsligt. Troligtvis är det fler personer som kommer att förhöras och det kan inte uteslutas att fler kommer gripas.

Något motiv är ännu inte klarlagt till branden som startade natten till den 21 augusti på konditoriet som grundades år 1616. Kvinnan nekar till brott.

Senast torsdag måste åklagaren avgöra om kvinnan ska häktas eller släppas på fri fot.