Köpingstjejen Isabell i romantisk bondesåpa

Isabell Andrén från Köping deltar i årets säsong av tv-programmet Bonde söker fru. Här tillsammans med sina hundar Lisa och Tippex av sorten Westies. Foto: Mats Karlsson
Textstorlek:

​Köpingstjejen Isabell Andrén är med i kärleksdramat Bonde söker fru på tv. 
– Varje gång jag såg presentationsvideon av Marcus kom jag på mig själv med att le lite, säger hon.

 

Tv-programmet Bonde söker fru, där ett antal singelbönder söker en livspartner i tv, sänds för tionde säsongen. Isabell Andrén blev nyfiken på bonden Marcus Andersson från Odensbacken i Örebro när hans personliga presentation dök upp bland de andra bönderna på tv.

– Impulsiv som jag är, på gott och ont, skickade jag in en ansökan, säger hon.

Marcus fastnade för hennes brev till honom och blev inbjuden att komma till slottet där speed-dating skulle ske.

– Jag blev superskraj och kände mig lättad när datumet för inspelningen på slottet var, samtidigt som jag var inbokad på en hundutställning. Så jag var tvungen att tacka nej, berättar hon.

Isabell kallar sig för en ”crazy-dog lady” och springer både på hundutsällningar och är väldigt aktiv inom hundsport.

Men de första sex tjejerna som Marcus träffade föll honom inte i smaken, eller rättare sagt så infann sig aldrig den kärlekskemi som han ville ha. Därför skickade han hem alla tjejerna, vilket aldrig skett någonsin tidigare i tv-såpans historia.

Då fick Isabell en ny chans och den här gången var det ingenting som hindrade henne från att delta.

– Nyfikenheten kring Marcus tog över när produktionen ringde igen och frågade om jag ville komma direkt till Marcus gård, säger hon och fortsätter:

– Vi nya tjejer visste inte myc-ket alls kring vad som hade hänt på slottet. Så de första avsnitten var intressanta att se då jag kände att jag fick lite svar på varför Marcus var mer återhållsam än vad jag först fått intycket av på presentationsvideon, säger hon.

Hon tycker att det var modigt av Marcus att följa sitt hjärta och skicka hem de första tjejerna.

– Jag uppskattar ärlighet myc-ket. Men för mig växer kärlek fram och jag vill att min partner också ska vara min bästa vän och det tar mer än några dagar att bli, berättar hon.

– Attraktion vid första ögonkastet – absolut. Men kärlek vid förs-ta ögonkastet tror jag tyvärr inte på, fortsätter hon.

Hon beskriver sig som en tjej som har mycket egen vilja och skinn på näsan och tror att Marcus kompletterar henne bra när han kan ”ta ner henne på jorden när hon tror att hon är lite väl oöver-vinnerlig.”

Tidigare år har Isabell bara sett tv-programmet Bonde söker fru lite sporadiskt, men inför mötet med Marcus sträcktittade hon på hela förra säsongen på TV4 play – för att ha lite ”koll”.

När Isabell skulle åka till Marcus gård hade hon precis tagit körkort.

– Om jag ska vara ärlig kommer jag inte ihåg annat än att jag var superglad att jag hittade fram och att varken jag eller någon annan trafikant hade strukit med, säger hon.

Att komma till landet och Marcus gård var härligt tycker Isabell. Hon har inte någon direkt erfarenhet av bondelivet sedan tidigare, men hon älskar djur och natur.

– Sedan jag var liten har jag sagt att jag vill bo på bondgård och gå runt i gummistövlar. Jag ser mig mer som en lantis än stadsråtta, men jag älskar kontrasterna däremellan, säger hon.

Isabell är uppväxt i Köping och hennes föräldrar bor kvar i kommunen där hon ofta hälsar på. Sedan nio år tillbaka bor Isabell i Stockholm. Hon flyttade dit direkt efter studenten för att kunna välja bland ett större utbud av arbetsplatser och i dag jobbar hon som platschef på ett företag som heter Summit.

– För mig som bott i Stockholm i nio år var känslan att komma ut på landet underbar. Marcus gård är fantastiskt vacker så visst fanns det miljöer som kunde hjälpa till att även en oromantisk tjej som jag kunde drömma om att rulla runt i halmen, säger hon.

På gården bor flera utvalda tjejer tillsammans för att Marcus slutligen ska kunna välja ut den enda rätta kvinnan.

– Det är en väldigt speciell situation men Marcus hade valt ut trevliga och kloka tjejer så vi alla visste vad vi gett oss in på. Vi kom snabbt överens och hade väldigt roligt ihop från första stund, säger Isabell.

Om det blir Isabell som blir kvinnan i Marcus liv återstår att se. Tv-programmet sänds varje onsdag i TV4 klockan 20.

Cecilia Eriksson