De belönas för jämställdhet

Ingrid och Henrik Sommar har fått utmärkelsen Årets jämställda gröna företag. Foto: Cecilia Eriksson
Textstorlek:

​RYTTERNE Årets jämställda gröna företag 2015 blev Sommars lantbruk på Svånö gård i Rytterne utanför Västerås. Utmärkelsen som delades ut för första gången är instiftad av LRF:s jämställdhetsakademi och tidningen Land Lantbruk.

Ingrid och Henrik Sommar driver ett ekologiskt Kravcertifierat lantbruk med kor och växtodling. Av flera nominerade fick de utmärkelsen Årets jämställda gröna företag på ett jämställdhetsevent i Stockholm nyligen. Förutom en hotellnatt med middag på Sätra brunn fick de en prenumeration på tidskriften Driva eget.

För Henrik och Ingrid Sommar har jämställdhet i företaget och privatlivet varit en självklar och naturlig del från start. Ingrid var tydlig med att hon ville att de skulle dela på hushållsarbetet innan de flyttade ihop och det tycker hon har fungerat jättebra.

LÄS MER om Henrik och Ingrid Sommar i Västmanlands Nyheter nr 49, som utkommer 3 december 2015.