Motionsspår ger dåligt samvete

Textstorlek:

Påsken var ovanligt fin vädermässigt men ändå blev den inte som planerat för den lilla vita hunden, den bättre hälften och mig. Som sig bör åt vi ägg till frukost men det var så långt vi sträckte oss – den stora påskmiddagen höll vi på till påskdagen. Trodde vi.

Sill, ägg i olika former och allt som hör påsken till dukades fram. Dessutom hade vi ju ställt fram klockan en timme så kvällen blev ovanligt ljus. Potatisen var skalad och en hel laxsida stoppades in i ugnen. Och då, just i det ögonblicket, svartnade det i hela huset. Vi tittade ut och ner emot byn och jodå, det var helt svart. Strömavbrott. Det hade ju varit blåsigt hela dagen så det var ingen större överraskning men behövde det hända just nu?

Vi diskuterade om det var straffet för att vi inte kommit ihåg earth hour helgen före. Ni vet, då man skall släcka ljuset under en timme. Där satt vi i alla fall och det skymde mer och mer. Till slut blev vi tvungna att tända levande ljus överallt för att se något. Timmarna gick och det enda vi kunde göra var att sitta och lösa varsitt korsord vid bordet där egentligen påskmiddagen skulle avnjutas.

När så strömmen äntligen kom tillbaka var det för sent att få laxen färdig så en gammal omelett fick slängas in i ugnen och potatis från dagen före fick stekas. Det gick visserligen bra det också men det hade varit trevligt med den där laxen.

Dagen efter åkte vi iväg för att låta den lilla vita hunden få en riktig långpromenad. Det är ju inte alltid det blir så men nu skulle han få så han teg, tänkte vi. Vi tog oss till sjön Eskiln, utanför Fagersta, där det finns en fin promenad runt sjön på två och en halv kilometer.

Det var första gången vi gjorde det så det var ett litet äventyr för oss alla tre. På ett par ställen hade kommunen satt upp tavlor där man kunde räkna ut sitt BMI, alltså förhållandet mellan längd och vikt. Diagrammen var riktigt komplicerade men så mycket förstod vi att vi kanske borde motionera mera.

Ett ord begrep vi i alla fall och det var ordet gravt som stod som förled före både överviktig och dålig kondition, och det lät inte positivt.

Och vi som inte fått äta påskmiddag.