Påskens konstrundor

Textstorlek:

I morgon fredag startar årets Konst- och kulturrundan i Kolbäcksådalen och ”Konst i påsk 2016” i Sala.

Förra året gick även Surahammars kommun in i arrangemanget Konst- och kulturrundan som anordnas för femte året. Från Virsbo, Ramnäs och Surahammar i norr till Strömsholm, Dingtuna, Tidö och Kvicksund i söder sker årets Konst- och kulturrunda och i år är antalet utställare rekordmånga – närmare 100 konstnärer deltar med sin unika konst. Bland dem finns ett brett utbud med bildkonstnärer, keramiker, smeder, fotografer, glaskonstnärer, skulptörer och textil/skinnkreatörer.

Under Konst- och kulturrundan, som alltså startar imorgon fredag och pågår till och med söndag, kommer det vara öppet på muséer, hembygdsgårdar, restauranger, vandrarhem med mera.

På Skantzen Brukshotell i Hallstahammar kommer det finnas en samlingsutställning med ett konstverk av varje deltagande konstnär.

Konst- och kulturrundan kommer invigas redan idag skärtorsdag klockan 15 av kommunens kommunalråd Catarina Pettersson. Då bjuds det även på en annan konst – musik som framförs av studenter från Kammarmusikprogrammet på Mälardalens högskola.

Även i Sala kan man beskåda konst under påskhelgen. 41 lokala konstnärer visar upp sina verk på 19 olika platser runt om i Sala fram till på söndag. Det är tredje året som ”Konst i påsk” anordnas i Sala.

För utställningsplatser och mer information för Konst- och kulturrundan i Kolbäcksådalen: www.konstokultur.se och programblad finns att ladda ned på www.sala.se för ”Konst i påsk 2016”.