Emma tävlar i skönhet

Textstorlek:

​Bland 900 sökande är Emma Harvisalo Strandberg, ursprungligen från Näs i Hallstahammar, en av de 19 utvalda tjejerna som på lördag 28 maj tävlar i Miss World Sweden.

Det var under 20-åriga Emmas uppväxt på landsbygden i Västmanland som intresset för modellvärlden skapades.

– Jag och min kusin var ute i skogar, på åkrar och vid bäckar för att fotograferade varandra, berättar Emma.

10 år gammal började de skicka in bilderna de tagit för att söka till jobb som modell och Emma fick uppdrag att visa klädkollektioner på catwalk.

Genom åren har hon fått olika modelluppdrag, bland har hon varit i USA för att bli fotograferad för en tidning.

Även om hon idag bor i Västerås där hon jobbar som servitris är hon ofta ute på föräldragården.

– Det är jättefint, jag älskar att vara ute på landet. Det är ett helt annat lugn än i stan, på landet kan jag slappna av och bara vara, säger hon.

Förra året tävlade Emma för Miss Universe Sweden. Hon kom till finalen, men tog inte hem vins-ten. Hon var varken nöjd med frisyren eller klänningen och visste inte att man kunde få den uppsydd av sömmerskor.

Hon känner sig mer erfaren inför tävlingen i Miss World Sweden i spegelsalen på Grand hotel i Stockholm där en vinnare ska koras på lördag.

– Förra årets tävling var en lärdom för mig. Nu vet jag vad jag ska träna på, vad jag ska äta och hur jag ska träna. Jag tror att jag ska visa lite mer självsäker utstrålning och bjuda mer på mig själv.

Så här svarar hon på frågan om vad det betyder att vara med:

– Det betyder jättemycket. Det är en dröm som går i uppfyllelse.

Vinner hon tävlingen kommer hon att gå vidare i den stora tävlingen i höst där kvinnliga skönheter från 130 länder tävlar.

Varför tror du att du blev utvald?

– Jag är inte som alla andra, många vill ”vara någon”. Jag är mig själv. Jag är snäll, omtänksam och mån om livet, säger hon.

Vad är skönhet för dig?

– När man är sig själv och utstrålar personlighet och utsida på ett vackert sätt, säger Emma.

Hon har förberett sig inför tävlingen:

– Jag tränar och äter på ett visst sätt, försöker undvika socker och mjöl. Jag har tänkt på hur mitt smink ska vara och vilken form jag ska ha på klänningen, förberett stylisterna på det och blivit catwalk-tränad, säger hon.

Att vila är också viktigt.

– Jag behöver min skönhetssömn. Jag sover bra på nätterna så det är inga problem, skrattar hon.

Hon har också förberett sig inför frågor som kan komma.

– En fråga som kan komma upp är ”varför vill du bli Miss World Sweden?” Jag har inget super-duper bra svar än. Men jag tänker svara något i stil med att jag vill representera Sverige på ett bra sätt i den internationella tävlingen och att det är min stora dröm, säger hon.

Nytt för i år är även en Mr World Sweden-tävling. Arrangörer är Miss Queen of Scandinavia.