Hallstatjej till Miss World

Emma Harvisalo Strandberg är Miss World Sweden 2016. Hon fick intresset för modellvärlden som liten då hon tillsammans med sin kusin begav sig ut i skogen hemma i Näs i Hallstahammar för att fotografera varandra. Foto: Lennarth Sundberg
Textstorlek:

Det blev Emma Harvisalo Strandberg som vann Miss World Sweden.

Vn skrev nyligen om 20-åriga Emma, uppväxt i Näs utanför Hallstahammar, i förra numret. Hon var en av 19 tjejer som valdes ut till tävlingen. Nu går hon vidare till den stora tävlingen i höst där kvinnliga skönheter från 130 olika länder tävlar mot varandra.

– I början förstod jag det inte, det är en dröm som går i uppfyllelse. Men nu har det landat lite eftersom jag ser kronan som jag får behålla under året och bilderna varje dag, säger Emma.

På frågan varför hon tror att hon vann svarar hon:

– Mest för min personlighet. Att jag är en glad tjej visade jag mycket på scenen, jag klappade i händerna och fick igång publiken. Jag älskar att stå på scenen. Sedan är det en bonus att jag är söt, säger hon.

Under året kommer hon genom sin titel som Miss world Sweden att samla in pengar för välgörenhet. Förmodligen åt hemlösa personer. Emma bor i Västerås.