Mordhot mot Lars Kallsäby

Kommunalrådet i Västerås, Lars Kallsäby (C), fick nyligen ta emot ett mordhot via ett brev som skickats till honom. Foto: Magnus Nystedt
Textstorlek:

Familjen kom hem sent på fredagskvällen efter en tillställning och Kallsäbys dotter tittade i brevlådan. Där, bland reklamen, låg ett brev som stack ut med en handskriven adress.

– I dag får man ju nästan bara reklam i posten och min dotter trodde det var en inbjudan av något slag.

Men så var det alltså inte utan i kuvertet låg ett brev med ett mordhot riktat mot Lars Kallsäby.

– Det första jag gjorde var att jag anmälde saken på natten till vår risk- och säkerhetsansvarige på kommunen. Brevet och kuvertet lämnade jag sedan in till polisen.

Det är dock inte första gången han fått ta emot hot och oförskämdheter, men tidigare har det mest varit på Facebook.

– Att det är min roll som ordförande i byggnadsnämnden tror jag är orsaken. Hoten kom i samband med diskussionerna om ett eventuellt asylboende i Barkarö. På något vis florerade felaktiga rykten om att vi i nämnden i lönndom beslutat om boendet. Då anmälde jag inte hoten men tyckte det var otrevligt, säger Lars Kallsäby.

Sedan var han med på ett stormöte i Barkarö och efter det upplever han att det lugnat ned sig. Men detta brev var alltså något nytt.

– Jag lider med min familj, man är inte mer än människa – det är en tagg som sätter sig.

Men hotet eller hoten får honom inte att kasta in handduken som politiker.

– Nej, jag har lite mer att ge. Men det är tråkigt om det får andra politiker att fundera. I en demokrati måste vi ha förtroendevalda. Det är allvarligt om man inte tycker att det är värt det.

Vad polisen vidtagit för åtgärtder kring honom vill Kallsäby inte gå in på.

– Det hela är så onödigt och man blir faktiskt mest förbannad.