Jag, en pengatvättare

Textstorlek:

Jag kan meddela att de nya sedlarna som infördes i juni håller måttet. Det är nämligen så att vi där hemma har börjat med pengatvätt. Ja, nu är det inte så allvarligt som det låter utan det hela var ett misstag.

Då den bättre hälften härom dagen plockade ur tvätt-maskinen hittade hon ett ihopknycklat papper bland tvätten. Hon vecklade ut papperet och kunde konstatera att det var en ny tjuga som av misstag åkt in i maskinen.

Så nu kan det meddelas till dem som funderar på att tvätta pengar att den fick inte en skråma trots tre timmar i 60-gradigt vatten och tvättmedel. Vi provade dock aldrig att torktumla sedeln och inte heller behövde den strykas då Astrid på bilden inte fick en skrynkla, förutom de naturliga då. Och som av en händelse om man studerar sedeln noga så finns också Pippi på ett hörn bärande på en kappsäck med pengar. För visst kändes det lite busigt att ha tvättat en tjuga.

För att inte säga futtigt om man jämför med dem som figurerar i den så kallade Panamaaffären. Ni vet härvan med svenska storbanker och företag som har så kallade brevlådeföretag där. Miljarder undanhålls svenska staten i skatteintäkter.

Men att banker är med i härvan förvånar inte. Jag menar, här slutar man med kontanthantering och bankkontor läggs ned. De har ju ingenstans själva att sätta in pengarna. Deras egen personal får upplysa sig själva om att de slutat med kontanthantering. Var skall de göra av allting? Jo, i brevlådor i Panama.

Och många är det runt om i världen som gör samma sak. F-n, man har gett sig in i fel bransch. Man skulle börja tillverka brevlådor och kränga. Låt oss säga att det är 10 000 finansmän, banker och företag som vill ha en brevlåda. Man tar en ren tusenlapp för den och vips har man tjänat ihop tio miljoner kronor. Men då står man där själv och funderar på vad man skall göra med pengarna. Brevlådeföretag fungerar inte nu när det är under granskning.

Nä, det får bli som Hasse Alfredsson sade i en sketch när han spelade gamling:

”Ungarna tänker nog att gubben är nog inte så dum att han gömmer pengarna i madrassen – så därför gömmer jag dem i madrassen”.

När ni läser detta har jag haft nästan en veckas semester. Och när jag skriver detta är det en vecka dit och jag har inte påbörjat semestern ännu. Lös den gåtan den som kan och vinn en tvättäkta tjuga.