Henrik på Kungsbyn snart tillbaka

Maria och Henrik Ludvigsson på Kungsbyns djurpark. Henrik börjar snart jobba igen efter att ha drabbats av ett skallerormsbett. Foto: Cecilia Eriksson
Textstorlek:

Henrik Ludvigsson på Kungsbyns djurpark mår allt bättre och räknar med att snart vara tillbaka fullt ut på arbetet.

Men till att börja med blir det en comeback på halvtid.

– Jag vill inget hellre än att jobba igen även om det får bli med bandage för att undvika infektioner i handen, säger Henrik Ludvigsson.

Han är väldigt imponerad över hur bra allting har fungerat på Kungsbyn under hans sjukskrivning.

– Alla säkerhetsrutiner kring sådant som man aldrig tror ska hända har fungerat över all förväntan. Jag skulle också vilja ge en stor eloge till all vårdpersonal.

Smärtan efter ormbettet var länge otroligt intensiv men märks i dag bara när han stöter emot något. Fingret är intakt men har ingen känsel i översta delen.

– Jag visste att det skulle göra ont att bli biten men inte så ont.

Henrik Ludvigssons känslor och tankar kring att arbeta med ormarna har inte förändrats på grund av incidenten som ledde till sjukskrivningen.

– Att jag blev biten var helt mitt eget fel, det var ren fumlighet. Hade jag hållit i en kniv den dagen hade jag skurit mig, hade jag hållit i en såg hade jag sågat mig. Jag var otroligt trött och det känns som en slump att det blev just ormen.

–Personalen har kört visningar med andra, ofarliga ormar under den tid jag varit borta berättar Henrik Ludvigsson.

– Det gjorde de helt på eget initiativ. De var oförberedda och hade ingen erfarenhet men tog saken i egna händer när det blev skarpt läge.