Lite ljus tränger undan mörkret

Textstorlek:

Jag vill tacka alla läsare för er positiva respons på Västmanlands nyheter. Under skogsmässan MellanskogsElmia som arrangerades nyligen fanns representanter från oss på plats och visade upp tidningen. Jag har fått ta del av vittnesmål om positiv kritik från er, våra värdefulla prenumeranter.

Vi jobbar ständigt för att bli bättre och är tacksamma för era åsikter, positiva sådana men också om det är något ni tycker vi kan bli bättre på.

Tack för ert engagemang som ni kommer med, lyfter telefonenluren eller skickar ett melj för att dela med er av synpunkter och tips. Ni har ju ofta bäst koll på vad som händer i just er del av länet. Vi har flera gånger fått uppmuntran med budskapet om att vi är omtyckta därför att vi berör hela länet och inkluderar alla kommunerna i Västmanland.

Är det något område ni vill läsa mer ifrån? Är det något speciellt som händer just där ni bor som kan engagera fler? Tveka inte att höra av er!

I tidningen kan ni utöver att läsa nyhetsartiklar och reportage även lösa mysteriet med den Mystiska profilen och varje vecka inkommer traditionella handskrivna vykort med svaret på gåtan.

Vykortsmotiven varierar och det är det som är tjusningen, inget är det andra likt. Det är vackra vykort och roliga vykort som ni skickar in.

Jag blir glad av att se dem.

En bild visar ett dukat bord mitt i en grönskande trädgård. På bordet breder en vit du ut sig, vackert vitt porslin och de finaste glasen står ovanpå duken. Blommor i rosa. Tända ljuslyktor som hänger över bordet, förmodligen fästa i några grenar. En varm och ombonad känsla mitt i en grönskade oas. Jag drömmer mig bort en stund. Där skulle jag vilja sitta. En middag där någon ansträngt sig och förberett allt det vackra. Det är lugnt och fridfullt. Ett litet paket ligger på bordet, fint inslaget med snören i glittrande silver och rosa. Jag undrar vad som finns inuti det.

På ett annat motiv har solnedgången målats upp och sprider en strimma ljus över vattnet som annars är så mörkt. Himlen målas i olika färger. Inte ens det tjocka tyget från seglet på båten ka hålla sig undan ljusskenet. Där ljuset lyser upp finns inte längre något mörker och det räcker med lite ljus för att mörkret ska trängas undan.

Vad finns mer på bilderna?

Härliga blåbär, jag skulle vilja smaka dem.

Blomsterängar med blommor i olika färger och former, jag skulle vilja plocka dem.

Djur som söta sovande hundar i en koffert, gulliga katter som tittar upp från en bil och fjärilar.

Från fina lokala motiv till semesterkort med sköna stränder.

Vykort med recept som inspirerar mig att testa. Det låter fräscht med kiwiparfait. Kanske kan jag bjuda någon vän på det.

In skickas också motiv med budskap som exempelvis:

”Dagens barn är morgondagens civilisation”.

Tack för eftertänksamma ord, glädje och inspiration.

Trevlig helg!