Hembygdsföreningar

Textstorlek:

SEPTEMBER

Harakers Hembygdsförening

Tisdagen den 20 september. Harakers Bygdegård kl 19.00. Inspirationskväll om släktforskning.

Hembygdsföreningen Arboga Minne

Lördagen 24 september kl. 11-14 Arboga Museum, Nygatan 37. Vernissage för utställningen

”I skillingtryckens värld – från Lejonbruden till Mälaredramat”.

Ramnäs Virsbo Hembygdsförening

Lördagen den 17 september kl. 09.00. Städning vid Söderhammar.

Sala Hembygds- och Fornminnesförening

Söndagen den 25 september. Bussrundtur till Hyttans vattensystem.

Sevilla Hembygdsförening

Lördagen den 17 september. Fältet öppnar kl.10.00. Sevalladagen. Tävling i veteranplöjning i Kylösa, Sevalla. I årets tävlingsplöjning är det både västmanlänningar och upplänningar som kvalar till SM 2017. Prisutdelning ca.14.00. På plats finns utställare, loppis, kyrkokören, servering med bl.a. hamburgare och kaffe, hoppborg m.m. Inträde 50 kr barn under 15 går in gratis. Swish eller kontant.

För mer info se hemsidan sevallasocken.se.

Rytterne Hembygdsförening

Lördagen den 17 september. Höstpub i Rytternegården, vatten, öl, vin och underhållning.

Svedvi Berg Hembygdsförening

Lördagen den 17 september kl. 10-15. Fårets dag på Åsby-området i Hallstahammar. Svedvi Berg Hembygdsförening har öppet i lantbruksmuséet och visar bl. a vagnar, bränneriboden och gamla hantverk. Prova-på för den som vill.

Säby Hembygdsförening

Onsdagen den 21 september kl. 14.00. Uppstart för höstens trivselträffar. Vi träffas i hembygdslokalen för fika, prat, frågesport och trevligt umgänge. Alla är välkomna.

Västerås Hembygdsförening

Torsdagen den 15 september, kl 19.00, Stadsbibliotekets hörsal. Författaren Herman Lindqvist föreläser om sin senaste bok De vilda Vasarna – en våldsam historia. Samarbete med Föreningen Norden. Inträde 60 kronor och medlemmar gratis i någon av föreningarna.
Tisdagen den 20 september, kl 19.00, Stadsbibliotekets hörsal. Biskop Mikael Mogren föreläser under rubriken Fri att förändra – 500 år av reformation i Västerås. Samarbete med Föreningen Norden. Fritt inträde!