Ny boulehall gynnar gemenskap

Mona Moell säger att det är dagsformen som avgör hur bra man presterar i boulespelet. Foto: Cecilia Eriksson
Textstorlek:

HALLSTAHAMMAR En ny boulehall har invigts i Hallstahammar. Att spela boule är framförallt en aktivitet för gemenskapens skull. Det berättade flera personer från SPF och PRO under invigningen.

Intresset för att spela boule är främst stort bland pensionärsföreningar, men boulebanorna är också öppna för övriga som vill spela. Det berättar Jan Fagerström, på Kultur- och Fritidsförvaltningen i Hallstahammar, som under ett halvår har varit involverad i arbetet med den nya boulehallen. Kostnaden för den: drygt en miljon kronor.

Boulehallen, som nyligen invigdes, ligger i det som tidigare var industrigymnasiets lokaler vid Parkskolan i Hallstahammar.

Göta och Ingemar Jonsson, från SPF Hallstahammar, passade på att spela boule efter invigningen. Att spela boule är något som de gör regelbundet.

– Vi kör tre gånger i veckan, berättar Ingemar Jonsson som fått komma med synpunkter till kommunen i arbetet med den nya boulehallen.

Tidigare har de hållit till i Nibblehallen. Den nya boulehallen är bättre på flera sätt. Den är större, ligger på markplan, är mer central och boulebanorna är fler.

– I Nibblehallen fanns fyra banor, det har inte räckt, säger Ingemar Jonsson.

I nya boulehallen finns sex stycken boulebanor. Intresset för boule har ökat märker de.

– Vi blir fler och fler, säger Ingemar Jonsson.

– Det kommer in ungdomar som säger: ”Vi vill bli pensionärer så vi får spela boule”, skrattar Ingemar Jonsson.

Ungdomarna har också testat på att spela berättar han.

Flera personer som undertecknad talar med under invigningen säger att det bästa med att spela boule är gemenskapen, den sociala biten.

En av dem som det går bra för i boulespelet under invignings-dagen är Ove Kolbert från PRO Hallstahammar. Men att vinna är inte det viktigaste, anser han.

– Gemenskapen är den största grejen. Att sitta hemma med hustrun har jag ju gjort i 50 år, det är lite enformigt, säger Ove Kolbert och skrattar skojfriskt.

Cecilia Eriksson