Prisregn över naturbrukselever i Sala

Textstorlek:

​Fyra unga kvinnor från Ösby Naturbruksgymnasium i Saladamm i Sala har tagit hem flera priser för sin affärsidé med en box fylld av produkter som hjälper djur i akuta situationer.

Västmanlands nyheter har tidigare skrivit om Maria Eriksson, Lyzanne Narinx, Ida Lövgren och Raquel Paz som går på Ösby Naturbruksgymnasium i Saladamm. Där läser de Djurvård.

De startade UF-företaget Djurens Akutbox AB. Affärsidén är att tillverka och sälja första hjälpen-kit för djur i syfte att hjälpa djurägare i akuta situationer. Nyligen prisades de på Salas första UF-gala, Silverstänk, på Gillet.

De tre gymnasieskolorna i kommunen: ABB Industrigymnasium, Kungsängsgymnasiet och Ösby Naturbruksgymnasium gick ihop och anordnade galan för att främja ung företagsamhet.

Det bjöds på trerättersmiddag, underhållning och prisutdelning för att kora Årets Företag UF, Årets Affärsidé UF, Årets Marknadsförare UF, Årets Logotyp UF, Årets Produkt UF och Årets Kollega UF.

Kvinnorna i Djurens Akutbox AB tog hem fyra av priserna, bland annat Årets Företag UF.

Förutom priserna från Silverstänk har Djurens Akutbox AB tilldelats Ung Ullbagge-stipendiet och även fått pris för Årets Monter på Ung Företagsamhet i Västmanland.

Nu är siktet inställt på SM i Ung Företagsamhet på Stockholmsmässan i maj.

Cecilia Eriksson