Lyckat sommarmöte

San Ahlén och hennes make Janne Ahlén kommer från Eskilstuna och har haft sin Chevrolet Impala -58 i drygt en månad.​
Textstorlek:

VÄSTERÅS Arrangören Klas Brink uppskattar att omkring 80 procent av alla som brukade besöka  Power Big Meet i Västerås kom till den nya bilträffen  Västerås Summer Meet i helgen. Det stämmer bra med polisens uppskattning om att det var 20 procent färre bilar än vanligt.

Klas Brink kan ännu inte ge något besked om hur många som betalade in sig på flygfältet under de tre dagar Västerås Summer Meet pågick.

– Vissa betalade kontant och andra med kort så det tar ett tag att gå igenom allt och kunna säga  ett ungefärligt antal. Det känns bättre att återkomma senare med en siffra.

Men kan man uttrycka det så att du inte är besviken över antalet betalande besökare?

– Absolut.

Är det något med Summer Meet-premiären som du är extra nöjd med?

– Jag tycker egentligen att allt fungerade bra så det svårt att välja ut något. Också våra olika sidoevent funkade bra även om några hade kunnat funka ännu bättre.

– Ska jag nämna något som jag blev extra glad över så var det stämningen vi på något sätt lyckades skapa ute på flygfältet.

För arrangörerna innebar Summer Meet inte bara en massa arbete inför och under själva bilträffen utan även efteråt.

– Jag har städat till 12 på natten flera kvällar i rad berättar en slut-

körd Klas Brink på tisdagsförmiddagen.

– Men det har helt klart varit värt allt slit eftersom alla besökare verkade trivas och var nöjda och glada. Hur det hela sedan faller ut rent ekonomiskt är en annan fråga.

I övriga Västerås, utanför flygfältet och Sjöhagsvägen, märktes Summer Meet av mindre än vad Power Big Meet brukade göra.

På E 18 genom centrala Västerås flöt trafiken vid lunchtid på som om det var vilken sommarfredag som helst.

– Det är lite färre folk än vanligt men jag kommer tillbaka ändå, sade Linda Bergström från Klockrike.

Och visst finns det något att komma tillbaka till.

Arrangören Klas Brink har redan bokat Johannisbergs flygfält till vecka 27 nästa år. Västerås Summer Meet verkar vara här för att stanna.

Lisa Parland