Rösten känns igen bakom fasaden

Textstorlek:

I över tio år har jag nu jobbat på länets enda landsbygdstidning.

Landsbygden fascinerar mig. Och jag älskar landsbygden ännu mer än vad jag gjorde innan jag började jobba på Västmanlands nyheter.

Det finns många fördelar med landsbygden, men det finns också så klart många utmaningar med att bo och leva på landsbygden. Jag tycker det är spännande med den utveckling som sker på landsbygden, oavsett om det är en utveckling som sker genom eldsjälar som jobbar ideellt eller om det är via politiska beslut som fattas. Alla behövs med på tåget för att få till en bra framtid på landsbygden.

Jag vet att det är många som kämpar och ni förtjänar en guldmedalj allihopa. Alla som bor och verkar på landsbygden är som tappra riddare med en sköld av stark stål och en lång lans som nått ända till Stockholm. Där sitter beslutsfattarna och några av dem är riktigt engagerade och involverade i vad som händer på landsbygden. Det handlar kanske inte om majoriteten, men en endaste person som fått en insikt om vad som behövs för en god utveckling på landsbygden kan räcka för att påverka såväl de övriga beslutsfattarna som befolkningen.

Jag upplever att landsbygden hamnat i allt större fokus den senaste tiden och jag tror att det bara kommer att öka. Landsbygden sjuder av liv och jag tror att det kommer att bubbla upp ännu mer.

Under dessa år som journalist på Västmanlands nyheter har jag mött många människor, intressanta människor. Såväl kända som okända människor, alla lika spännande och alla värda att uppmärksammas. Det finns många som jobbar i skymundan, som kanske inte är lika synliga som de förtjänar att vara.

Men som gör ett lika bra eller kanske till och med bättre arbete än dem som får den största uppmärksamheten. Så fortsätt att kämpa på! Ni gör ett bra jobb, oavsett om det är ett litet eller stort jobb. Alla behövs.

Jag älskar Västmanland och dess människor. Många som besöker Västmanland tycker också om vårt län. Det finns mycket att se och göra här och vi har en väldigt vacker natur.

Innan sommaren intervjuade jag skådespelaren Mikael Persbrandt då en film spelades in i Köping som rullas upp på biodukarna under vintern. Han sa att han älskar Köping, som är en del av vårt län. Filminspelningen som ägde rum i en gympasal i Köping var ganska oglamorös. Mycket jobb ligger bakom en filminspelning och det är en del omtagningar. Det var roligt att se, det var min första filminspelning. Det var som att kastas in i 1980-talet med alla 80-talsklädda statister. Mellan tagningarna ropade Persbrandts söner på honom: Pappa! Persbrandt som faktiskt inte var speciellt lik sig själv, utan mer lik sin rollfigur vandrade fram till sina söner, böjde sig ned och lyssnade på vad de hade att säga. Bakom förklädnaden kände de åtminstone igen hans röst.

Så är det med oss också, ropa på oss. Hör av er så ska vi ”böja oss ned” för att lyssna på vad ni har att säga. Västmanlands nyheter är och vill vara landsbygdens röst som alltid ska kännas igen. Trevlig helg!