Nu får vi följa familjen på tv

Stor familj i Hallstahammar. Ikväll kan man se familjen på tv i programmet ”Familjen annorlunda”. Foto: Cecilia Eriksson
Textstorlek:

HALLSTAHAMMAR I dag börjar en ny säsong av tv-programmet Familjen annorlunda. Två av de tre deltagande familjerna kommer från länet, närmare bestämt Hallstahammar. 
Familjen Zeeck, med snart åtta barn, deltar i programmet för första gången.

Tv:s presentation av familjen Zeeck är att de är ordningssamma och när undertecknad kliver in i deras 220 kvadratmeter stora hus i Hallstahammar en fredag syns inga leksaker eller kläder på golvet och ingen odiskad disk i köket. Att en familj med många barn har kaos hemma är en vanlig uppfattning, tror mamma Susane Zeeck.
– Jag hade inte klarat av att leva i kaos, jag är beroende av att ha ordning och reda omkring mig. Sedan är vi lite pedanter båda två, säger mamma Susanne.
Är barnen duktiga på att hjälpa till?
– Nej, det är mycket tjat. Men på torsdagskvällar städar vi tillsammans, säger Susanne.
Ikväll syns de i kanal 7, i tv-programmet Familjen annorlunda där tv-tittarna får följa flera familjer som är större än normen.
I Sverige föddes i snitt 1,85 barn per kvinna förra året, enligt Statistiska centralbyrån. Men familjen Zeeck har sju barn och Susanne väntar sitt åttonde barn som är beräknat till november.
I tv-programmet får tittarna följa familjen i deras vardag.

Cecilia Eriksson

Läs mer om tv-programmet i veckans tidning!