Hur fångas fåglar med durkslag?

Textstorlek:

Jag lovade att meddela fortsättningen på hur det gick med vattenläckan vi råkade ut för. Egentligen finns inte så mycket att rapportera då allt fungerar som det skall igen. Men vi måste få hem folk som kan kontrollera om det trots allt finns någon fukt. Själva kan vi inte märka något men det kanske en person med rätt instrument kan bekräfta eller dementera.

Så vad gör man? Jo, man kontaktar försäkringsbolaget som dock kryper undan med hjälp av olika klausuler. Säger jag att vi bott där en vecka säger de att vi måste ha bott där i en månad. Hade jag sagt att vi bott där en månad hade de säkert dragit till med att vi måste ha bott där i två månader. Men jag ger mig inte – vad är det annars för mening med en försäkring. En försäkring som vi dessutom aldrig behövt utnyttja. Tusentals kronor har vi betalat genom åren utan att – som det verkar nu – få någonting för det.

Tänk om allt skulle fungera så. Man betalar något hos ett företag eller i en butik men går ändå tomhänt därifrån. Det företaget skulle hamna i tv-programmet Plus direkt. Kanske rent av i soptunnan i slutet på programmet. Men jag ger mig inte, får väl hota med att byta försäkringsbolag.

Men de bryr sig säkert inte då de förmodligen samma dag får in 50 nya kunder som kompensation. Man skall inte tro att man betyder något. Men ännu har jag inte fått tillfälle att hota med det då det under flera dagar meddelas att det är svårt med kontakten på grund av driftstörningar. Undrar om de är försäkrade för det?

Det var en bra fråga förresten. Vem försäkrar ett försäkringsbolag? Ja, fortsättning följer väl.

Nu har vi istället fått andra bekymmer, dock inte så allvarliga. Vi får nämligen in fåglar på den glasade uteplatsen som alltså är en inneplats. Konstigt bara det. Hur som helst lyckades en av dessa fåglar ta sig in i huset och flaxade förskräckt omkring där inne. Hur skulle vi få ut den?

Vi har en fjärilshåv men att hitta den i flyttröran var inte att tänka på. Den bättre hälften kom i alla fall på råd och plockade fram ett durkslag i plast. Jag tittade skeptiskt på det men insåg att det fick duga. Jakten kunde börja men det gällde att vara försiktig, småfåglar är ömtåliga varelser. Blåmesen som tagit sig in flaxade hit och dit med mig efter med durkslaget i högsta hugg.

Nu var det väl inte lika graciöst som Mary Poppins med sitt paraply, men ändå. Undrar vad grannarna tänkte när de såg den nya grannen hoppa omkring med ett durkslag i näven?

Tänk om jag blivit smygfilmad och hamnar på Youtube tillsammans med hundar i kjol och katter som kan öppna dörrar.

Den lilla vita hunden följde mina förehavanden med stora ögon. Det såg ut som om han tänkte att det var väldans vilket lekhumör husse fick plötsligt.

Den där fågeln verkar ha väldigt roligt men med mig har han aldrig ett sådant tålamod. Vi lyckades till slut få ut blåmesen till den inglasade uteplatsen igen där den försvann bakom en soffa.

Dagen efter såg vi hur fåglarna kilade ut och in under det korrugerade taket. Det var alltså inte någon tillfällighet så nu låter vi dem hållas utan att jaga dem.