Hembygdsföreningarnas program

Textstorlek:

Badelunda Hembygdsförening

Till och med Lördagen den 10 februari, Café Anund. Utställning med verk av Curt Oscar Wallerud – COW.
Vi visar 60 verk av COW med hans karaktäristiska gubbar från ”Dagens COW” insatta i collage med hans underfundiga kommentarer. Verken kommer att finnas till försäljning och pengarna går oavkortat till Barncancerfonden. Café Anund är öppet tisdag till lördag 11.00–16.00 och onsdag 11.00–18.00.

Lördagen den 3 februari, Café Anund kl. 11.00. Brunch hos Bröt-Anund. Caféet öppnar 10:30. Föredrag: Biskopen som överlevde Stockholms blodbad. Birgit Sjungargård berättar om Otto Svinhuvud, biskop i Västerås i 1500-talets början. Han var indragen i den tidens maktspel och intriger på hög nivå och slutade som fiende till Gustav Vasa.

Måndagen den 19 februari, Badelunda Kyrkskola kl. 19:00. Berättarafton. Välkommen att delta i ett gemytligt samtal där berättandet om stort och smått i våra eller andras liv står i centrum. Kom och ta del av andras berättelser och delge oss andra dina egna upplevelser och minnen. Föreningen bjuder på kaffe.

Fagersta-Västanfors Hembygdsförening

Lördagen den 10 februari, Hembygdsgården i Västanfors kl. 11.00–15.00. Knyppling.
Lördagen den 24 februari–söndagen den 4 mars, Hembygdsgården Västanfors. Sportlovsaktiviteter.

Medåkers hembygdsförening 

Måndagen den 12 februari, Bygdegården, Tåby kl. 18.30. Medlemsmöte.

Svedvi Berg Hembygdsförening

Tisdagen den 6 februari, i Mekanikusbostaden, Skantzen kl. 18.30. Medlemsmöte med föredrag: ”Emma Charlottas olofliga beblandelse” Rolf Grahn ”Massutvandringen från Badelunda Socken” Bengt Wallén.

Säby Hembygdsförening

Onsdagen den 7 februari kl. 14.00. Hembygdslokalen. Trivselträff. Vi pratar, skrattar och berättar hembygdshistorier för varandra medan vi dricker kaffe. Alla välkomna till hembygdslokalen.

Onsdagen den 24 januari kl. 14.00. Trivselträff i hembygdslokalen. Vi pratar, skrattar och berättar hembygdshistorier för varandra medan vi dricker kaffe. Alla välkomna!
Vecka 5, 6 eller 7. Vi träffas för att slutföra arbetet med flygbildsidentifieringen. Tid och plats meddelas via mail och våra anslagstavlor.