Finalister i djursjukvård

Textstorlek:

Aros Veterinär­centrum kan bli Årets Djurklinik. De är en av sex finalister i hela Sverige och den enda djurkliniken i länet som står bland finalisterna. Nu är det folkets röster som avgör vem som står som slutgiltig vinnare den 10 april.

Det är branschorganisationen SLA-svensk Djursjukvård som står bakom utmärkelsen där Aros Veterinärcentrum står som en av de som nominerats av omkring 1 100 djurägare i Sverige.

– Det här visar att vi är rätt ute. Vi blev även en av finalisterna förra året och vi kom på andra plats då, säger Kajsa Jansson som är en av tre verksamhetschefer på Aros Veterinärcentrum.

Att de nu är en av finalisterna betyder att kliniken följer kriterierna väl i det kvalitetssigill som branschorganisationen SLA-Svensk Djursjukvård har beslutat om. Det handlar speciellt om gott bemötande och god delaktighet, bra prisinformation och tillgänglighet.

Totalt arbetar 30 personer i företaget som hade 11 000 besök av djurägare förra året. Och det är inte bara djurägare från länet som besöker dem, utan också från andra delar av Sverige.

– Vi har jättebra kompetens i huset. Många får remisser hit. Vi är den enda djurkliniken med ögonspecialister i Västerås. Ögonproblem är jättevanligt, berättar Kajsa Jansson.

Att bli ögonspecialist tar många år och kräver mycket stor erfarenhet.

– Vi har också duktiga orto­peder, medicinare och ultraljudsveterinärer, säger hon.

Många av dem som arbetar i företaget har tidigare arbetat på specialistdjursjukhuset i Strömsholm och har lång erfarenhet inom branschen. Aros Veterinärklinik är relativt nya, de firar fem år i sommar.

Om Aros Veterinärklinik får utmärkelsen tillkännages den 10 april. Fram till den 5 april kan man vara med och rösta via www.svenskdjursjukvard.se.

– Ungefär 100 olika kliniker var nominerade och av dem valde juryn ut 15 stycken, säger Helena Engberg, kommunikatör för utmärkelsen.

Dessa blev slutligen sex stycken finalister.

– Sedan några år tillbaka arbetar SLA-Svensk Djursjukvård med ett kvalitetssigill och utmärkelsen sätter ljuset på det kvalitetsarbete som förs. Bara att det är så många djurägare som nominerat visar att det finns ett stort engagemang för det, säger hon.

Det är tredje året som utmärkelsen delas ut och priset består av en glasstatyett och diplom och vinnaren firas under VeTA-dagarnas bankett i Norrköping den 21 april, vilket är en konferens inom djursjukvård.

De övriga finalisterna är: Smådjurskliniken Din Veterinär Helsingborg, Lunds Djursjukhus, Väsby Djursjukhus Upplands Väsby, Växjö Nya Djurklinik och Roslagens Smådjursklinik.