Bondtjejen från Tränhammar är årets Miss Summer Meet

Textstorlek:

Det var inte bara glänsande bilar som hägrade under årets Summer Meet på Johannisberg i Västerås nyligen. Kläder, hår och smink à la 50-tal låg också i fokus och Miss Västerås Summer Meet 2018 och Coolaste Rockabillyfrillan 2018 utsågs.

I Life style corner, på bilträffens område på Johannisberg, kunde man passa på att bli friserad, köpa kläder och accessoarer, bli sminkad, stylad och fotograferad.

En modevisning i retrostil anordnades på stora scenen av Jaana Kallio Hemlin, ägare av Butik Essibella i Fjärdhundra.

– Modet var väldigt kvinnligt, det var mycket fina klänningar och hade man byxor så var de väldigt nätta, säger hon.

Även i år utsågs Miss Västerås Summer Meet 2018. I tävlingen ligger fokus på retrostilen med tidsenliga kläder, frisyrer, make up och charm.

Strax innan mötte undertecknad ”Miss Silver Freak”, Johanna Bergerin, i Life style corner. Johanna Bergerin, som bor på en bondgård i Tränhammar nära Tillberga utanför Västerås, var en av årets deltagare i Miss Västerås Summer Meet 2018.

– Det är en kul grej att vara med och att få synas på ölflaskorna om jag vinner, berättade hon.

Vinnaren blir även proffsfotograferad och får fotona publicerade i Delicious Dolls Magazine, bland annat.

Redan som treåring deltog 27-åriga Johanna i bilträffen, berättar hon. När hon var 19 år köpte hon en Pontiac 48 Silver Streak som hon kör än idag.

Alla deltagarna i tävlingen blev stylade på plats och Johanna, som hade valt den klassiska sailor-stilen, var sist ut. Under dagen hade Johanna arbetat i Life style corner. Till vardags jobbar hon på en frisörsalong i centrala Västerås.

Hennes egen frisyr var dock skapad av Karin Östenstaf från Tierp, som specialiserat sig på Rockabillystylingar.

– Frisyren kallas för Hollywood Waves och är svår att göra, säger hon.

De tio finalisterna, som kom från olika delar av landet och även andra delar av världen, hade röstats fram av folket. Under tävlingen presenterades de och fick svara på olika frågor. En jury gjorde det slutgiltiga valet och förra årets Miss Västerås Summer Meet överlämnade både blommor och pokal och prydde förstapristagaren, som blev Johanna Bergerin, med en tiara.

I samband med tävlingen för kvinnor fick också män tävla, i Coolaste Rockabillyfrillan 2018. En av deltagarna hade sannerligen en rejält hög frisyr, så hög att det börjat bli problem på jobbet för honom.

– Frisyren får inte plats i trucken på jobbet längre, säger Johan Olenius.

Men förstapris togs hem av Robin Nordin som vann 1 000 kronor i presentkort på bensin.