Riksdagskandidat till Almedalen

Carola Gunnarsson (C) vill representera Västmanland i riksdagen i höst. Hon skulle då bli en av de mest erfarna politikerna i riksdagen. Foto: Arkiv
Textstorlek:

Den 24 september sker upprop av riksdagsledamöter i Riksdagen och två dagar innan, den 22 september, fyller Carola Gunnarsson (C) från Möklinta i Sala kommun 65 år. Carola kan då, om väljarna vill, bli en representant för den fjärdedel av befolkningen som är i pensionsåldern. Riksdagskandidaten deltar nu i Almedalsveckan som startar idag söndag.

– Vi behöver mer erfarenhet i Riksdagen, säger 64-åriga Carola Gunnarsson i ett pressmeddelande.

– Det är viktigt att ta vara på de erfarenheter och kunskaper som människor skaffar sig genom livet, fortsätter hon.

Carola Gunnarsson har en bred erfarenhet. Under 12 år har hon varit kommunstyrelsens ordförande i Sala kommun och sedan 2007 sitter hon i ledningen för Sveriges Kommuner och Landsting och har därutöver internationella uppdrag inom det europeiska kommunförbundet. Innan Carola Gunnarsson blev heltidspolitiker arbetade hon bland annat på Västmanlands läns hushållningssällskap och på Lantbrukarnas Riksförbund. Hon är och har hela livet varit engagerad i en rad olika föreningar inom folkbildnings-, hemslöjds- och bygdegårdsrörelsen. Inom Västmanlands läns hemslöjdsförbund är hon nu inne på sitt 31 år som ordförande. 

Nu har Carola Gunnarsson, som står som förstanamn på Centerpartiets riksdagslista, siktet inställt på att bli riksdagsledamot för Västmanland om hon får väljarnas förtroende i höstens val. Idag är knappt 16 procent av riksdagsledamöterna över 65 år – och som SR rapporterat tidigare verkar den siffan inte se ut att kunna bli mycket högre sett till valsedlarnas utformning.

Carola Gunnarsson deltar även i år i Almedalsveckan i Visby på Gotland som startar idag söndag. Hon medverkar i en rad olika arrangemang, framförallt utifrån sin roll som ledamot i Sveriges Kommuner och Landstings arbetsutskott och styrelse.

Almedalsveckan firar 50 år och är världens största demokratiska mötesplats för samhällsfrågor som är öppen för alla. I Almedalens möts företrädare för kommuner, regioner, riksdag och regering, företrädare för näringslivet och personer som representerar det civila samhället och dessutom tiotusentals människor som är intresserade av samhällsfrågor.

Fakta: Dessa seminarier medverkar Carola Gunnarsson i: Måndagen den 2 juli klockan 12-14: LSS20:s seminarium och debatt. Arrangör: LSS20. Tisdagen den 3 juli klockan 11-12: Personlig assistans efter valet 2018. Arrangör: Arbetsgivarföreningen KFO. Klockan 15.00-15.45: EU:s flerårsbudget. Hur mycket ska Sverige betala – och till vad? Arrangör: EU-kommissionens representation i Sverige. Klockan 16.00-17.30. Rundabordssamtal: Hur skapar vi en nationell resurs för skogsbrandsbekämpning med flyg? Arrangör: Saab AB. Klockan 20.30-22.00 Civilt försvar i kommuner och landsting – var börjar vi? Arrangör: Sveriges Kommuner och Landsting. Onsdagen den 4 juli klockan 16-16.50: Lokal statlig service. Arrangör: PwC. Torsdagen den 5 juli klockan 12.30-13.30: Nyanlända kvinnor skapar sig jämställda liv på landsbygden. Arrangör: Landsbygdsnätverket.