Sponsrat innehåll

Håll koll på detta innan du ansöker om lån utan UC

Textstorlek:

Det blir allt mer populärt med att vända sig till internet när det är dags att låna pengar – av goda skäl. Online-lån låter dig sköta den förhållandevis krångliga processen från ditt eget hem. Med några få knapptryck så kan du jämföra dussintals lån för att se vilka räntor som är de mest fördelaktiga, vilka avbetalningsalternativ olika aktörer erbjuder och naturligtvis även lära dig mer om branschen. 

Även de som tänker teckna ett lån hos sin vanliga bank kan med god anledning ta hjälp av en jämförelsetjänst. Läs på om olika förmåner, villkor och avtal som de olika låneaktörer erbjuder. Då skapar du dig en förståelse för lån innan du ens klivit in på ditt lokala bankkontor. Genom att ha bättre koll på vad du kan förvänta dig så har du en bättre chans för att kunna förhandla till dig en mycket god ränta och gynnsamma villkor. Genom att ha koll på lånemarknaden så finns det en större chans för att du blir nöjd med ditt lån. Med hjälp av jämförelsetjänsten https://lanautankreditupplysning.se kan du enkelt hitta lån.

I ett möte med sin personliga bankman kan det kännas pinsamt att fråga när okända begrepp såsom ”effektiv ränta”, ”löptid” och liknande termer dyker upp. Om du istället har använt online-lån för att bekanta dig med lånemarknaden så kommer du att ha stött på dessa begrepp innan ditt möte med banken och kan undersöka vad de betyder i förväg. På så vis kan du vara redo att briljera på bankmötet och förstå allt från nominell ränta till uppläggningsavgifter. 

En jämförelsetjänst kan därtill vara hjälpsamt när det kommer till att konstruera en budget. Med hjälp av en grov uppskattning av vad ett lån kommer att kosta kan du se hur mycket det passar att låna, liksom om du bör öka eller minska ditt lånebelopp. Det låter dig som låntagaren därigenom ta en titt på hur dina framtida utgifter kommer att se ut – kommer du att ha råd att betala av lånet, samtidigt som det ska betalas för hyra, försäkringar, mat och bil? Detta kan ge en insikt i huruvida du behöver ändra några av dina vanor eller skära ner på några utgifter. Kom dessutom ihåg att det är skillnad på lån och lån. 

Vissa online-lån är så kallade ”blancolån”, det vill säga lån utan säkerhet, medan en del andra lån kräver säkerhet. Det som passar bäst beror på en individs unika livssituation, men i regel så kan blancolån passa bättre för snabba, mindre lån och lån med säkerhet är mer vanliga när det handlar om större lånebelopp. Du ska även komma ihåg att det kan vara bra att sprida sina lån hos aktörer som använder dig av olika kreditupplysningsföretag. Om en person har många kreditupplysningar hos samma aktör, vanligtvis UC, kan detta indikera dålig kreditvärdighet för andra banker och kan i framtiden leda till att du får sämre ränta på lån.