Naturen i fokus på paret Geidemarks utställning

Textstorlek:

Nu pågår en utställning med paret Anders och Susanna Geidemark i Virsbo konsthall. Det är första gången som akvarellkonstnären Susanna och naturfotografen Anders ställer ut gemensamt.

Virsbo konsthall har haft utställningar i 18 år, i en gammal industrilokal på Bruksvägen. Under flera år har ansvariga för Virsbo konsthall velat att naturfotografen Anders Geidemark ska ställa ut hos dem.

– Men det har alltid krockat med mina fotokurser, säger Anders Geidemark.

År 2012 började hans hustru Susanna Geidemark att måla i akvarell och deltog i kurser och en elevutställning som Virsbo konsthall anordnade.

– De fick upp ögonen för hennes konst och vi fick en gemensam inbjudan i år. Vi sa att vi ”slår till”, konsthallen är ju jättestor.

Rekordmånga kom till deras vernissage i Virsbo konsthall första helgen i september.

– Det kom 350 personer kom på lördagen och på södagen kom ytterligare 100 personer, berättar Anders.

Susanna har redan sålt långt över hälften av sina tavlor. Till vardags arbetar hon på Idébild i Hallstahammar och trots att hon är relativt ny som konstnär har hon hunnit med att delta i utställningar i Paris och Italien och i konst- och kulturrundan på hemmaplan.

Landskap, skator och björkar i svartvitt återfinns bland verken, till och med ett konstverk med enbart flugor i svartvitt. Den blir såld under Vn:s besök i hallen.

En del motiv är tagna från omgivningen i Berg utanför Hallstahammar, där paret bor i Anders barndomshem.

Anders Geidemark är förutom fotograf även skribent, föreläsare, fotolärare och bildredaktör. Han är även konstnärlig ledare för Naturfotografiska i Hallstahammar. Det har gått 14 år sedan han höll sin senaste utställning.

I år firar han 30-årsjubileum som yrkesverksam fotograf. I utställningen får man ta del av hans resa i livet som naturfotograf, med start från barndomen. Gamla kameror, musik och poesi som inspirerat Anders visas upp, liksom hans bilder från de flertalet resor han gjort till bland annat Svalbard.

Utställningen pågår till och med den 30 september. Virsbo konsthall håller öppet under specifika tider under helgen, men kan även öppna på andra tider om man önskar.