Det är rena ut- och invända världen

Textstorlek:

Jag funderar på att skriva till tv-programmet Fråga Lund. Den bättre hälften och jag funderar nämligen över varför påslakanen är ut- och in-vända då man plockar ut dem ur torktumlaren. Nu vet vi inte om det sker vid tumlandet eller om det händer i tvättmaskinen. Det spelar ingen roll egentligen var det händer utan det intressanta är att det händer. Hur går det till? Och är det fler som råkat ut för detta? Det vore kul att se programledaren Kristian Luuk ta tag i problemet med hjälp av de skarpa hjärnorna i panelen.

Ibland kan man dessutom hitta ett örngott som på något vis hamnat inne i påslakanet. Det är som rena trolleriet. Rena – fattar ni? Vi har inte sett att samma fenomen drabbar exempelvis långkalsonger eller tights. Ut- och in-fenomenet inträffar även när tvättmaskinen och torktumlaren är knökfull. Hur får det plats att vända sig ut och in? Det är rena trolleriet. Är det då något större problem? Nej, det är det ju så klart inte.

Det är lite som regeringsbildningen – eller rättare sagt försöken till detta. Här vänds ju allt ut- och in hela tiden men hur de än försöker får de ingen rätsida på situationen. För de inblandade är det säkert omtumlande, om man säger så, men för oss som knegar på hela dagarna märks inte frånvaron av en regering på något vis. Och ingen pratar heller om det – det är inget stort diskussionsämne bland den breda allmänheten. Inte vad jag märkt i alla fall.

Vi väljare har ju gjort vårt och gått till valurnorna och då är saken ur världen känns det som. Det är inte utan att man är lite trött på nyhetssändningar och debattprogram som bara handlar om detta.

Nej, tacka vet jag tv-programmet Landet runt – där får man de viktiga nyheterna. Här har man fattat vad som intresserar folk. Vem visste att landets äldsta krematorium finns i Örebro eller att världens vackraste katt finns i Aplared utanför Borås. Eller att sveriges äldsta konfirmand, Naima, 90 år, finns i Vindeln.

Om Aplared kan man läsa att orten ligger nära riksväg 27. Här finns en skola, två dagis, en fritidsgård, tre fotbollsplaner och en auktonshall. Fotbollslaget heter FC Lockryd och är en sammansättning av spelare från Aplared och grannorterna Sexdrega och Hillared. Här bor cirka 470 personer och alltså världens vackraste katt. Det visste säkert inte de flesta av er heller.

Orten Sexdrega gör ju en annan lite nyfiken. Vad betyder det, det borde de ta upp i Landet runt. I programmet finns nämligen en avdelning där tittarna får skicka in bilder på udda och roliga skyltar. I söndags kunde vi ta del av en persons bild ifrån vindistriktet Avignon i Frankrike. Med tanke på att bilden var tagen i ett vindistrikt var den extra rolig. Det var en skylt som talade om att man kommit till orten Pissevin. Men om sanningen skall fram uttalas det så klart på ett annat sätt i Frankrike och har förmodligen en helt annan innebörd än på svenska.

Om det sedan är rött eller vitt vin spelar ingen roll.
”Jag skall inte måla med det”, som någon sade. Det är som med regeringsbildningen, rött, grönt eller blått spelar heller ingen roll verkar det som. Blandar man färgerna blir det ändå brunt hur man än vänder på det.