Årsmöte i Västmanlands Hembygdsförbund och Fornminnesförening

Ulla-Britt Holmér och Bengt Wallén
Textstorlek:

Hembygdsgården i Västanfors bjöd på en strålande vårvinterdag när föreningen hade valt att ha sitt årsmöte i hembygdsgårdens lokaler. De närvarand välkomnades med förtäring och en presentation av verksamheten i hembygdsgårdens regi. Det är inte många hembygdsgårdar som kan presentera en så välskött hembygdsgård, som dessutom har öppet alla dagar på året – utom Julafton.
Årsmötet inleddes med utdelning av utmärkelser som gick till Per Gunnar Hall som tilldelades diplom för betydelsefullt kulturarbete. Verksamhetspris tilldelades Harakers hembygdsförening. Torbjörn Strandberg och Leif Lindstedt tilldelades diplom för hembygdsfilmen Norrby Socken – en resa i tid och rum.
Det blev nyval av ordförande i föreningen då avgående ordföranden Ulla-Britt Holmér avböjt omval p.g.a. andra uppdrag. Till ny ordförande valdes Bengt Wallén. Bengt är sedan många år ett välkänt ansikte i dessa kretsar.
Länsmuseichef Carl-Magnus Gagge informerade om Livskraftprojektet och om den nya medeltidsutställningen på Länsmuseet. Den är väl värt ett besök.
Dagen avslutades med en rundvandring med guidning i hembygdsgårdens lokaler.