Att bo i Norberg

Mitt Västmanland - Elsas bilar i NorbergElsas bilar i Norberg. Foto: Torfinn Dehlin
Textstorlek:

Att bo i Norberg är inte bara negativt som en del tror. Det är ju inte bara i Fagersta man får livskvalitet utan även här i Norberg. Vi i vår familj har erfarenhet från både storstad och småbyar i flera landskap och vi trivs mycket bra här i byn.

Här är nära till det som vi behöver som matbutiker, post och bank, frisörer, vårdcentral, tandläkare med mera. Nu får det betänkas att vi inte har några små barn. Eftersom vi kommit upp i ålder lite så bor alla våra sex barn mellan Märsta och Skåne och våra åtta barnbarn bor också utspridda lite varstans.

I Norberg bor det cirka 5700 personer och medelåldern år 2011 låg på 44,6 år. Om vi jämför med hela Sverige som har medelåldern på 41,1 år så är det något äldre personer i Norberg.

En av de bästa sakerna anser jag är att det är lätt att lära känna med människor här. Om jag är ute och promenerar eller cyklar så hälsar jag på alla personer jag möter och de flesta hälsar tillbaka. Det är samma när jag går till affären, alltid känner man någon där. Det känns tryggt på något sätt.

Fritidsintressen finns det många här. Vacker och intressant natur och vi kan finna både växter och djur som kan lära oss mycket. Gymnastik, bio, kyrkor, bibliotek med mera finns det också. Vi har till och med flera restauranger, pizzerior, konditori och pub. Det finns till och med en stor campingplats med fin badplats och det är kanske inte många småbyar förunnat. Skidspår skall vi inte tala om, det finns massor av dem. Det finns så klart mycket annat här också men det skulle ta alltför mycket plats att skriva om.

Så här har vi det i Norberg och det finns naturligtvis också negativa saker här men dessa får någon annan skriva om.