Auktion i skolan i Ransta

Mitt Västmanland - Lelle Johansson och Gunnar Kollander får blommorAuktionsutropare Lelle Johansson och Gunnar Kollander tackades med applåder och blommor. Foto: Ervin Rotter
Textstorlek:

Lördagen den 17 november hade PRO Ranstaorten anordnat auktion i skolan. Arrangemanget blev mycket uppskattat och hade lockat över hundra besökare i alla åldrar.

Duktiga och välrenommerade auktionsutropare var Gunnar Kollander och Lelle Johansson. Till sin hjälp hade de sycirkelns snabbfotade damer under ledning av Sesse Swärdh och Rigmor Agemalm. Tack vare bidrag och alster från medlemmar och privatpersoner var det ett omfattande och variationsrikt utbud. Där fanns vackert broderade dukar och tavlor, hembakat kaffe- och matbröd, hemstickade mössor och raggsockor, hemsnickrade fågelholkar och svarvade ljusstakar. Där fanns också fat med knäck, akvarell- och oljemålningar, lingonsylt och trattkantareller, senap och honung, adventskransar, tomtar och mycket, mycket mer.

Dagens kassör, Rune Jansson, och dagens skrivare, Gerd Johansson, hade fullt upp med att hinna med att ta emot och växla pengar och att dokumentera allt.

Det var flera lotterier med superba vinster. För att vara med i lotterierna var det bara att köpa och ropa in nummermärkta julgranskarameller, senap, bröd och knäck. Det fanns också möjlighet att anteckna sig för lotter i sycirkelns lotteri med många magnifikt broderade handarbeten i vinst.

Under eftermiddagen såldes tre omgångar med åror med fina och spännande vinster. Kalle på Sprången Hedberg och Bill Johansson skötte sitt år uppdrag på ett förträffligt sätt. Efter ett par timmars auktionerande togs det paus, då det bjöds på kaffe/saft och hembakat bröd. Därefter fortsatte auktionen med resterande saker.

En mycket lyckad auktion avslutades med diverse lottdragningar samt applåder och blommor till auktionisterna Gunnar och Lelle. Alla besökarna gick hem med ett leende på läpparna efter att ha gjort bra kap eller vunnit i något av lotterierna.

 

Text: Gunilla Rotter