Basenjidag på Västerås Kennelklubb

Mitt Västmanland - Hälsande basenjiEn basenji övar på tricket "hälsa".
Textstorlek:

En härlig septembermorgon fylldes parkeringen utanför klubbstugan i Ekeberga av ett härligt gäng Basenjis och deras hussar och mattar. Solen sken och himlen var fylld av fallskärms-hoppare som betraktades nyfiket av hundarna, som upplagt för en härlig hunddag!

Först ut var en tipspromenad för både två- och fyrbenta. Vi tvåbenta skulle svara på frågorna och våra hundar skulle utföra olika trick och övningar, sen slogs poängen ihop för att hitta vinnaren. Och vilka duktiga hundar vi hade!

Efter tipspromenaden var det dags för grillning och det bjöds på korvar från hela världen. Efter att alla fått lite mat i magen så var det dags att prova på agility för dom som ville. Hundarna visade verkligen att Basenjin är som gjord för sporten, ja kanske minus lydnaden! A-hindret var nog populärast under dagen i alla fall, där får man ju så bra utsikt!

Mitt Västmanland - Basenji på A-hinder

Agilityhinder med en basenji på toppen.

Därefter tog “Bästa Trick” vid. Alla fick visa upp max 5 trick med sin hund och resultatet bedömdes av två rättvisa domare! Jätteroligt att se hur duktiga våra senjis är, ja och hussar och mattar med förstås.

Lagom till prisutdelningen så dök ögonveterinär Berit Wallin Håkansson upp och 12 hundar undersöktes, inklusive två veteraner. Det blev lite kaos ett tag när det saknades stamtavlor från glömska hussar och mattar men då är det tur att det finns internet i mobilen!

Allt som allt så hade vi en jättetrevlig dag med fint väder och fantastiska hundar och människor!

Basenjisällskapet vill tacka VKK för att vi fick vara på er fina klubb!