Bissen Brainwalk i Köping

Textstorlek:

Bissen Brainwalk i Köping den 10 april
Söndagen den 10 april anordnades den 6:e Bissen Brainwalk-promenaden i Köping, numera med startplatsen på Stora Torget vid rådhuset i Köping.
Uppstarten var från kl 12.30 med diverse informationer samt musik. Till en början var det lugnt på torget men när startögonblicket 14.00 närmade sig fylldes det på med stora mängder med glada människor. Konferencieren Curt ”Curre” Lundmark hade fullt upp med att få folkmassan att vänta in rätt startögonblick.
Förhoppningarna om bra väder slogs med råge liksom tillströmningen av människor som ville ge sitt bidrag till hjärnforskningen. Tidigare rekordantal var ca 3 500 personer, det hamnade i år på drygt 4 000 som alla betalade som lägst 50:- i startavgift, kontant eller via swish, det nya sättet att betala via mobilen. Bra bidrag till forskningen runt hjärnans sjukdomar.
Strokeföreningen Västra Mälardalen hade uppmanat sina medlemmar att komma till evenemanget via vår hemsida respektive gruppsidan på Facebook.
Vi hade ett välfyllt informationsbord med broschyrmaterial från vårt riksförbund, broschyrerna om framförallt TIA hade en stor åtgång. dessutom lånade vi ut gula ”strokevästar” till närvarande medlemmar vilket lyste upp på torget. Möjligheten fanns även att bli medlem direkt på torget via kontant betalning eller inbetalningskort.
Det blev en mycket trevlig dag i strålande sol och i princip helt vindstilla väder.
Text: Ola Kågenäs