Bissen Brainwalk i Köping med strokeföreningen på plats

Mitt Västmanland - Bissen Brainwalk i Köping med strokeföreningen på plats
Textstorlek:

Ett drygt 25-tal medlemmar ur strokeföreningen Västra Mälardalen deltog vid Bissen Brainwalk IV den 30 mars i Köping.

Föreningens ordförande tillsammans med en styrelseledamot delade ut våra gula strokevästar till de medlemmar som önskade delta i vandringen klädda på det sättet. Ett drygt tiotal västar lånades ut. Ett flertal medlemmar deltog genom att skänka pengar då deras fysiska situation på grund av handikapp efter stroke omöjliggjorde att delta i själva vandringen.

Några kändisar deltog vid vandringen, bland annat Thomas Fogdö, vår före detta alpina stjärna som skadade sig under träning för ett antal år sedan och nu är rullstolsburen. Även Curt ”Curre” Lundmark, före detta landslagscoach i ishockey samt Linda Hammar och Mats Halvarsson, lokala kändisar från tv-serien En annan del av Köping fanns också på plats.

Denna fjärde vandring i Köping sedan premiären drog enligt arrangörerna drygt 3500 deltagare. Ett belopp så stort som 211 478 kronor kom in till forskningen runt hjärnans sjukdomar i samband med dagen. Pengarna var i form av startavgifter på minst 50 kronor per startande samt även en hel del gåvor från organisationer, privatpersoner och företag.

Denna originalvandring sträcker sig en mil runt Köpings stad, med möjlighet att även gå några kortare alternativ för dem som inte klarar att gå hela rundan.

En nyhet presenterades under veckan, vilken innebär att Mathias ”Bissen” Larsson nu har ansökt om att få starta ett eget 90-konto för Bissen Brainwalk. Detta för att bättre kunna styra till vilken forskning pengarna ska gå.

Hittills har de insamlade medlen gått till Hjärnfonden.

 

Text: Ola Kågenäs
Foto: Ola Kågenäs och Ann-Margreth Persson
Stroke Västra Mälardalen