Fagersta Hundcenter inledde inomhussäsongen med lyckad rallylydnadstävling

Mitt Västmanland - Vinnare i rallylydnad
Textstorlek:

106 hundekipage startade i den rallylydnadstävling som Fagersta Brukshundsklubb arrangerade på lördagen. Från när och fjärran kom mattar och hussar farande med sina hundar för att få vara med i tävlingen. Några hade startade redan klockan fyra på morgonen för att hinna fram i tid klockan nio då tävlingen startade.

Rallylydnad är en ny hundsport i Sverige. Den går ut på att hund med förare går en bana som deltagarna får reda på strax innan start. På banan finns 10-20 olika skyltar med moment som har olika svårighetsgrad beroende på vilken klass ekipaget tävlar i. Föraren får prata, uppmuntra, klappa i händerna eller uppmuntra hunden på andra verbala vis för att få den att samarbeta med sin förare. Allt för att det ska se trevligt ut och vara roligt för hunden att gå banan tillsammans med matte/husse. Tävlingsgrenen har snabbt vunnit i popularitet. Ja, på tävlingarna i Fagersta Hundcenter hade så många anmält sig att arrangörerna var tvungna att lotta de ekipage som deltog.

Alla tävlanden var överens om att tävlingen var mycket lyckad och det var en glad ordförande i Fagersta brukshundsklubb som på eftermiddagen kunde summera dagen:

– Jag är stolt över att vara ordförande i vår klubb, sa Ingemar Elfström.

Alla gjorde ett kanonjobb på tävlingen. Parkeringsvakterna fick till det med parkeringar, grillarna med hamburgare fungerade utan problem, inropare, skrivare, köksansvariga och löpare skötte sig exemplariskt. Ja, allt klaffade! Rallylydnadssektorn med Anna och Sara Hjulström i spetsen är verkligen värda ett stort tack för att allt var så välorganiserat.

Dagens tävlingar dömdes av Katarina Strömberg och Ulrica Breitholtz-Åström

Vinnarna i nybörjarklassen på förmiddagen:
1. Åsa Lindberg & Tuva, Mona Karlsson & Alfred 100p
3. Maria Skoog & Nemo, Anders Lindström & Dexter, Monika Jansson & Svea, Anja Edekrans & Pricken, Camilla Salin & Aramis
Vinnarna i fortsättningsklassen på förmiddagen:
1. Mona Åberg & Krama
2. Ann-Britt Karlsson & Ginza
3. Maria Dahlberg & Ochra

Vinnarna i nybörjarklass på eftermiddagen:
1. Maarit Houtari & Midas100p!!
2. Ninni Ollen & Hella
3. Anna Eriksen & M

Vinnarna i fortsättningsklassen på eftermiddagen:
1. (delad 1:a plats) Mona Åberg & Karisma, Lena Johansson & Eda, Sofia Röös & Coco