Fettisdagskarneval i Skinnskatteberg

Mitt Västmanland - Karin Sorvari som pilotKarin Sorvari som pilot har lånat sin mans flygoverall. Foto: Johnny Strömberg
Textstorlek:

Till förmån för Svenska kyrkans fasteinsamling 2013 anordnades en Fettisdagskarneval i Skinnskattebergs kyrka tisdagen den 13 februari. Trots det besvärliga snöovädret kom det många till kyrkan och det blev en trevlig och lyckad underhållning för oss som var där.

Det hade fixats med ett lotteri med många fina vinster. Det serverades god och värmande Chili con carne och efter det nybakade semlor och kaffe. Allt avnjöts under trevlig samvaro. Intäkterna från allt detta gick till kyrkans fasteinsamling i kampen mot hungern i världen.

Karneval måste även innehålla maskerad. Många kom utklädda i olika skepnader. Det var en clown, nunna, munk, trollkarl, påskkyckling, ängel, pilot och många damer i hattar och fina klänningar. Karnevalskören bestod av Voices of Joy och Hedkören.

Solister under kvällen var Therese Tengelsen, Linnea Bågenfelt, My Eriksson Kåberg och Jan-Erik Bergvall. Husbandet som var utklädda till Bröderna Dalton bestod av Anders Roos – Gitarr, Tommy Stahre – bas och
Ingemar Gustavsson – trummor.

Arrangör för allt var kyrkomusiker Susanne Bågenfelt som ledde det hela med bravur som vanligt. Präst var Marie Blommé som för kvällen var utklädd till Herr Omar och som kom till kyrkan på flygande matta och med sin berömda kamel.

En jury hade utsetts och bestod av Vanja Leneklint, Agnetha Törnberg och Geraldine Blommé. De hade inte ett lätt arbete att utse fyra vinnare bland så många fina skapelser. De hade till slut enats om och valde clownen, ängeln, trollkarlen och påskkycklingen till kvällens vinnare. Alla som vann fick pris och församlingens applåder.