Fin skärgårdstur

Mitt Västmanland - Eftermiddagsfika på Tant Bruns kaféEftermiddagsfika på Tant Bruns kafé.
Textstorlek:

Lördagen den 3 augusti var det dags för Ramnäs-Virsbo hembygdsförenings årliga bussresa. Ett femtiotal förväntansfulla resenärer fyllde bussen med destination Strömkajen i Stockholm. Väl framme fick vi stiga ombord på ångfartyget S/S Storskär som tog oss med på en strålande tur i Stockholms vackra skärgård.

Kaffe med smörgås serverades ombord och efter drygt en timmes resa var vi framme i Vaxholm. Lunchen som bestod av strömming och potatismos intogs på Vaxholms stadshotell med vacker vy över alla båtarna i hamnen.

Resan gick vidare till Sigtuna där vi fick med oss en guide i bussen som berättade stadens historia medan bussen tog sig fram på smala gator.

Eftermiddagsfikat intogs på Tant Bruns kafé, ett litet gemytligt kafé där man fick välja om man ville fika inomhus eller ute i trädgården.

Det var årets varmaste dag, cirka 30 grader, men Ramnäs Buss hade bra klimat i bussen och en duktig chaufför som skickligt och lugnt körde oss hela dagen.

Vår resekommitté som består av Eva Abrahamsson, Anette Lundberg och Lennart Källman har ännu en gång lyckats ordna en mycket uppskattad resa.