Fläckebo hembygdsförening

Textstorlek:

Fläckebo hembygdsförenings höstfest 22 november.

Fläckebo församlingsgård välkomnade med sin värme de 35 småfrusna hembygdsföreningsmedlemmar som kom dit för att se film och träffa varandra.
Hett kaffe, smörgåsar och hembakad sockerkaka stod redan framdukade på två bord mitt i rummet, men de kaffesugna fick vänta en liten stund till, för att höra på Kents korta information. Kent meddelade att veckotidningen Västmanlands nyheter vill samarbeta med hembygdsföreningarna. Artiklar om hembygden kommer i fortsättningen att få en halvsida i tidningen.
Sedan var det dags att fylla kaffe i kopparna. Alla försåg sig med smörgåsar och livliga samtal kom igång. Ljudnivån och intensiteten i samtalen talade sitt tydliga språk, sammankomsten var efterlängtad. Bor man på landet och får åka långt i halka till alla evenemang, då lär man sig uppskatta lokala tillställningar.
Skönt att det finns en församlingsgård i Fläckebo!
Efter kaffet blev det film time!
Filmen ”Myteriet på ångbåten Swanen” var en inspelning av sommarens lustspel. Spelet framfördes på hembygdsfesten, det var en berättelse om ångbåten Swanen, kända personer från trakten, lokala händelser och myter.
Efter filmvisningen fortsatte besökarna samspråka. Hembygdsföreningens ordförande nämnde litet om de gångna höstaktiviteterna och det kommande julpysslet
Skymningen sänkte sig och samtalen började tryta, höstfesten gick till sitt slut. Folk började dra sig hemåt, tog farväl och tackade för trevligt arrangemang som värmde och lyste upp en kall november eftermiddag.