Födelsedagskalas för 80-plussare

Mitt Västmanland - Ingemar Bergström och Martha AsplundIngemar Bergström och Martha Asplund njöt av den goda maten. Foto: Johnny Strömberg
Textstorlek:

Den 15 november var det stort födelsedagskalas i S:t Davidsgården. Det är femte året i rad som Svenska kyrkan i Skinnskatteberg bjuder in till födelsedagskalas för de som har eller skall fylla 80, 85 och 90 år och däröver. Den som blir inbjuden får ta med en anhörig eller en vän på kalaset. Maten består alltid av enkel husmanskost och den här gången var det Skinnskattebergs kalops med kokt potatis och rödbetor och därefter kaffe/te och kalasbakelse.

Kyrkoherde Hans Eric Johansson och komminister Marie Blommé medverkade under middagen. Musiken stod kyrkomusiker Susanne Bågenfelt för. Tyvärr blev det ingen sång, en halsåkomma satte stopp för det. Det var tråkigt tyckte många, för Susanne har så fin röst. Utan den frivilliga styrkan i köket hade det inte blivit något kalas. Birgitta Berglund, Agneta Törnberg, Marianne Berglund, Margareta Vallin, Siri Forsgren, Inger Christensson och Britt Lindberg hade jobbat i flera dagar med planering och inköp av mat och blommor.