Gamla traditioner i Fläckebo

Textstorlek:

Det är en gammal tradition i Fläckebo att Center kvinnorna bjuder församlingsborna på adventskaffe, så blev det också den 3 december i år.
På den vackert marschallupplysta allén till Fläckebo församlingsgård åkte i jämn ström person- och färdtjänstbilar. Parkeringen både framför och bakom församlingsgården blev full redan innan klockan 18.00, då 1:a adventsfirandet var annonserat till.
Det var härlig julstämning i lokalen. Tända adventsljusstakar i fönstren sken med mjukt gult ljus, gröna enkvistar doftade friskt och extra framdukade bord stod mitt på golvet.
Drygt 60 personer, de flesta bybor och några utsocknes, kom till församlingsgården för att fira
1:a advent.
Värdinnor var Centerkvinnorna som anordnade adventskaffet, de var iklädda folkdräkt dagen till ära.
Till en början hälsade Elisabeth Nilsson alla välkomna och Sara Barnard inledde firandet med en första julsång som berörde många hjärtan. Därefter sjöngs det några julpsalmer som åtföljdes av adventstexter ur Bibeln. Eivor Johansson läste texterna och en bön tillsammans med de närvarande.
Efter denna inte allt för långa inledning var det, till allas förtjusning, dags att dricka kaffe med hembakat, vilket onekligen förhöjde feststämningen.
Kerstin Ragnarsson stod för all musik vid pianot och hon ledde en populär julmusikbingo som alla deltog i med stor entusiasm.
Det var så roligt att sjunga att några frivilliga bildade en spontan kör och framförde ”Annas julsång”.
Det var en mysig julstämning och folk trivdes med varandra och uppskattade stort allt som erbjöds denna kväll. Det var även ett lotteri med fina vinster som lyckliggjorde några vinnare och den frivilliga insamlingen till Centerkvinnornas projekt inbringade en bra slant.
Då arrangemanget var långt framskridet pålystes det några kommande Fläckebo-aktiviteter såsom julpyssel, julmarknad och Lucia i Fläckebo kyrkan den 10 december.
Till sist bad församlingen en bön och avslutade kvällen med att sjunga ”Nu tändes tusen…”
Så var det slut på den trevliga tilldragelsen som erbjöd 60 personer att fira 1:a advent tillsammans i församlingsgården. En 60 år gammal tradition blev inte bruten i år, men den vackra folkkära Fläckebo kyrka fick stå tom på 1:a advent.