Glad påskfest i Byagården, Ranstaby

Mitt Västmanland - DuograndeDuogrande. Foto: Göran Wallin
Textstorlek:

PRO Ranstaorten hade en glammig och glad påskfest i Ranstabys byagård lördagen den 23 mars. Byagården hade som tur var förbokats, över 100 medlemmar kom. Hade festen varit i bygdegården i Ransta hade hälften av gästerna fått vända i dörren på grund av platsbrist.

Det var full aktivitet i den påskpyntade lokalen när gästerna strömmade in. Trivselkommitténs fem damer höll på att förbereda påskbuffén. Dagens underhållare övade för fullt på scenen. Kassören försökte hålla ordning på finanserna och gästerna pratade, skrattade och skrapade med stolarna. Ljudvolymen var hög redan från början.

När alla var på plats hälsade ordförande Sören Sennebring alla välkomna och presenterade påskfestens agenda.

Efter att ha sniffat i sig doften av mat från köket var det så dags att smaka av den traditionella och goda påskbuffén. Alla åt med stor aptit och alla rätter var mycket goda. När alla var mätta och belåtna och alla karotter och tallrikar tömda bjöds det på underhållning av högsta klass. Det var Duo Grande, Ernesto Grande med sonen Victor, som underhöll. De gjorde bejublade uppträdanden både före och efter kaffet. Båda spelar gitarr och sjunger fantastiskt bra. Ernesto sköter snacket mellan låtarna på ett roande och berörande sätt. De har många låtar på repertoaren med både gamla och nya låtar. Exempelvis kan nämnas Beatleslåtar, ”Kaffe utan grädde”, Taubevisor, ”Natten har tusen ögon” med argentinsk touche, Frödings ”Strövtåg i hembygden” och många, många fler musikaliska verk. Duon fick oerhört gehör för sina uppträdanden och stående ovationer.

Efter kaffe med påskbakelse, årlotteri och dragning i påsklotteri tackade ordföranden alla som bidragit till att påskfesten blev en sådan succé.

Duo Grande fortsatte sitt superba uppträdande, publiken sjöng med och några par dansade innan det var dags att önska varandra GLAD PÅSK och bege sig hem.

 

Text: Gunilla Rotter