Hjälmaren Runt med strokeföreningen

Mitt Västmanland - BussrampRampen var till stor hjälp för att komma ombord på bussen. Foto: Ola Kågenäs
Textstorlek:

Tisdagen den 7 maj hade strokeföreningens stödgrupper i Arboga och Kungsör en gemensam våravslutning i form av en bussresa Hjälmaren runt. Resan som hade sin start vid långtidsparkeringen i Arboga där tre-fyra personer klev ombord, fortsatte sedan till busstorget i Kungsör där ytterligare cirka 15 personer klev ombord, även två personer från stödgruppen i Kolsva.

Nu fortsatte färden söderut för att så småningom svänga höger mot Julita som passerades denna gången. Första stoppet var nämligen på Hjälmargården i Läppe, där gruppen hade bord reserverade för en gemensam lunch åtföljd av kaffe och kaka. Det var en helt fantastisk dag med strålande försommarsol och ny fräsch grönska i skog och mark. Efter besöket på Hjälmargården steg alla ombord igen på bussen varav en person fick komma ombord via den speciella handikapprampen på bussen med sin Permobil.

Nu ställde vår chaufför Anna Waern kursen mot Sköllersta och korvfabriken där. Återigen klev alla av bussen där sedan de flesta uppsökte fabriksförsäljningen vid porten till fabriken. Glada och nöjda fyllde de på sina medhavda kylväskor med allehanda kötträtter. Nu var det dags att avrunda genom att fortsätta Hjälmaren runt via Örebro och åter till Arboga.

Samtliga resenärer verkade nöjda med sin dag!