Inspirationsföreläsning med Grytgöls IK

Mitt Västmanland - PublikPublik. Foto: Astor Waldemarsson
Textstorlek:

Ransta IK, PRO Ranstaorten, Gymmix Ransta och Ransta Nästa Bygdegårdsförening i samarbete med SISU idrottsutbildarna hade bjudit in Ranstaborna till en inspirationsföreläsning i Ransta Nästa bygdegård lördagen den 19 januari. Bygdegårdens samtliga platser blev snabbt fullbokade. Även representanter från andra föreningar utanför Ransta närvarade på mötet.

En givande eftermiddag där vi inspirerades av en rolig och intressant föreläsning av Anders och Göran från Grytgöls IK. Deras förening är hemmahörande i en by i Östergötland med endast drygt 500 invånare men med över 850 medlemmar! Grytgöls IK blev 2008 utsedda till årets förening vid TV4:s eldsjälsgala. De berättade om deras resa dit och hur de gjort för att lyckas!

Det var ett par pratglada killar som även talade om sin roll som landsbygdsutvecklare kring arbetstillfällen, bostäder, turism och mycket mer i det lilla samhället med det stora föreningslivet.

Anders Westin från Ransta IK tog sedan upp frågan vad som kan inspirera oss Ranstabor till större möjligheter att utveckla Ranstaorten. Deltagarna fick post it-lappar att skriva förslag på vad som är bra och vad som kan utvecklas i Ransta! Det kom upp mängder av idéer som sedan sattes upp på tavlorna. Dessa idéer skall nu sammanställas och föreningarna kommer sedan att kallas till ett möte.