Jubileum när Medåkers skola firar 130 år

Mitt Västmanland - Medåkers skola firar 130 årMedåkers skola firar 130 år.
Textstorlek:

Lördag den 17 maj firar Arboga kommuns för stunden äldsta skola i bruk, 130 år. Detta firar man alltså med en speciell jubileumsdag där skola, elever och lärare uppmärksammas.

Medåkers skola som startade år 1884 har i år funnits i 130 år. Skolan är Arboga kommuns nuvarande äldsta skola fortfarande i bruk. Med cirka 50 elever och åldersintegrerad utbildning fortsätter skolan att vara verksam. Många elever har under åren passerat här och det kan tänkas att en och annan tidigare elev kommer att finnas på plats. Under jubileumsdagen kommer elever och lärare att vara tidsenligt klädda. Elever och lärare trivs för övrigt mycket bra i skolan. Skolan som är en central del av bygden har nära och bra samverkan med förenings- och näringsliv i Medåker.

En utsedd kommitté bestående av föräldrar har under våren jobbat aktivt med att ta fram ett jubileumsprogram för dagen och att få klartecken från skola och kommun att genomföra dagen. Allmänheten är inbjuden att delta i festligheterna som har sin början klockan 13.00 och beräknas avslutas klockan 16.00.