Julbord

Textstorlek:

Torsdagen den 24 november bjöds det på julbord på S:t Davidsgården. Alla som har arbetat och ställt upp ideellt i Hembygdsföreningen blev bjudna. Det är många aktiviteter under ett år i Hembygdsföreningen. På Nationaldagen skall det serveras kaffe till alla besökare och saft och bullar till barnen. Midsommarafton är det stora arrangemanget under året. Då går det åt många frivilliga i köket och serveringen, pil och bollkastning, fiskdammen, lotteriförsäljningen, korv och glass, lekledare och musiken och vid entréerna tas inträde. Under sommarkaféerna lördagar och söndagar under juli månad skall det bakas bullar, godbitar och kakor. Sedan är det också underhållning av frivilliga artister.
Som vanligt var det flera av de som var inbjudna till kvällen som hade sina instrument med sej. Curt Beijer, Bertil Olsson, Hasse Jonsson, Bo Åberg. Bertil spelade och sjöng och varvade med några skrönor. Curt avslutade sitt framträdande med en rolig visa om de sju dvärgarna. Om hur det gick sen för prinsessan, häxan och dvärgarna. Höjdpunkten var när Hasse spelade och Bosse sjöng O helga natt, den killen kan sjunga. Ett trevligt inslag var att Kjell Andrén klev fram och sjöng en gammal slagdänga från Hälsingland.
Utan våra damer i köket som hade lagat all den goda maten till julbordet, så har det inte blivit något. Dessa damer är Britt Lindberg, Ethel Smedberg och Monica Ladman och Barbro Strömberg. Som tack för det arbete dom gjort delade ordförande Johnny Strömberg ut en blomma och en trisslott. Mycket glädjande var att även jag (Johnny Strömberg) fick en blomma av kökspersonalen som Stig Abrahamsson delade ut. Även Stig Abrahamsson och Rolf Norström jobbade under kvällen och fixade med bord, marschaller och glöggservering.
Så ett stort tack till alla som ställt upp och hjälpt till!
Mvh
Johnny Strömberg. Ordf.