Julbord

Textstorlek:

Skinnskattebergs Hembygdsförening avslutade året med ett litet julbord

Torsdag den 23 november bjöd Skinnskattebergs Hembygdsförening alla som ideellt ställt upp och jobbat för hembygdsföreningen under året på ett sedvanligt julbord. 40 personer kom till julbordet. Många av artisterna som var bjudna tog med sina instrument, så det var underhållning under hela kvällen. Det krävs många frivilliga insatser under ett år i hembygdsföreningen. Nationaldagen firas på Hemgården.

Midsommar är det största arrangemanget och som kräver många frivilliga. Dagen före midsommarafton samlas vi och klär majstången och förbereder för midsommarafton. Lördagar och söndagar i juli månad har hembygdsföreningen sommarcafé. Det är underhållning alla cafédagar av frivilliga lokala förmågor. Allt fikabröd är hembakat av personalen som jobbar under cafédagarna.

Några frivilliga är experter på att grädda kolbullar och det gräddades vid milan i Kolarbyn. Kolbullar och kaffe blev det även på en visdag vid Kolarbyn. Temat under den dagen var Kolvaktarvisor med Bertil Olsson. Öppet hus på Hembygdsgården tillsammans med Hyresgästföreningen. Korvgrillning vid Skogsmästarskolan på Lonadagen. Julmarknaden med korvförsäljning ej att förglömma. Allt detta kräver många frivilliga.
Ett stort tack till er alla som på ett eller annat sätt har bidragit med din hjälp. TACK!

Skinnskattebergs Hembygdsförening
Johnny Strömberg
ordförande