Julbordet 2014 hölls på Luciadagen

Textstorlek:

På själva Luciadagen den 13 december samlades runt 90 stycken medlemmar tillsammans med närstående och några personliga assistenter, till årets traditionella julbord. För säkert 5-6 året i rad hölls det i Folkets hus i Köping med den goda julmaten serverad av restaurangskolan Culinarens duktiga elever under ledning av sin lärare Calle Rosenstam.
Vid själva entrén kunde julbordsdeltagarna köpa lotter av Sonja Norgren till ett lotteri med fina snickaralster från föreningens snickargrupp på Tunadal.
Vid entrébordet satt Göte Lindkvist och Marianne Lindegren och prickade av de förbetalda deltagarna samt tog emot kontant av dem som inte hade hunnit betala via bankgirot.
Kvällen inleddes med några välkomstord av vår ordförande Ann-Margreth Persson som även kunde hälsa kvällens musikaliska begivenhet, Sofia Haglund, varmt välkommen!
Efter den välsmakande julmaten meddelades att nu skulle strax kvällens överraskning komma!
In i salen trädde snart ett komplett luciafölje in med Gunilla Lindkvist i täten som själva Lucia, tätt följd av ett tåg av både tärnor, stjärngossar samt tomtar.
Det var större delen av föreningens styrelse som bjöd på sig själva till publikens stora förtjusning! Musikaliskt backade Sofia Haglund upp från scenen med luciasångerna som hör till.
Efter detta var det dags för kaffe följt av mer skönsång av Sofia. Kvällen avslutades med dragning av entrébiljetterna med bl a fina matkorgar, chokldaskar med Trisslotter som priser.
Slutligen drogs vinnarna av snickerialstren.
Därefter var årets stora evenemang till ända.
Text: Ola Kågenäs
Foto: Henry Karlsson samt Carina och Ola Kågenäs