Kolsvas strokestödgrupp på våravslutning

Mitt Västmanland - ÄngelsbergsresanFoto: Ann-Margreth Persson
Textstorlek:

Stödgruppen i Kolsva hade sin avslutning för våren den 5 juni. Det blev en försommarresa till Ängelsberg och Norberg. Ett tiotal medlemmar följde med på resan. Med en minibuss åkte vi från Kolsva genom ett vackert grönskande, blommande landskap. Innan vi åt lunch i Ängelsberg fick vi en liten sightseeing runt i omgivningarna. Så många vackra hus vi såg och så mycket vackra blommor i en underbar natur. En mycket god lunch intogs på nya serveringen, med en vidunderlig utsikt över sjön.

När alla var mätta fortsatte turen mot Ängelsbergs bruk. Där mötte oss guiden Sven Niemi. Vi vandrade runt bruket och fick se allt från var malmen kom in i bruket till ugnarna där järnet smältes och den gamla smedjan. En intressant detalj var att vi fick se ett stort vattenhjul i drift. Flera i sällskapet hade själva erfarenheter från bruket i Kolsva och var därför mycket intresserade och hade många frågor. Rundvandringen avslutades nedanför den vackra herrgården. Guiden Sven Niemi fick varma applåder och ett stort tack för sitt stora kunnande och lättförståeliga berättelser. Vi var många som kände att vi gärna återkommer till denna intressanta och vackra bygd.

Nästa punkt på programmet var Elsa Anderssons konditori i Norberg. Vi lät oss väl smaka av kaffet och den berömda Tangotårtan och likaså mandelkransen. Kaffet smakade förunderligt gott i denna anrika byggnad. Där inne hade tiden stannat. Därpå var det dags för hemresa.

Med en önskan om en fin och solig sommar avslutades det hela.

 

Text: Ann-Margreth Persson