Konsert på Galleri Astley i Uttersberg

Mitt Västmanland - Kören Chorax och Skinner Mountain Boys med Lina Adolphson.Kören Chorax och Skinner Mountain Boys med Lina Adolphson.. Foto: Johnny Strömberg
Textstorlek:

Lördag den 26 oktober fick alla som var på konsert i Uttersberg njuta av fin musik och sång. Kören Chorax under ledning av Gunilla Kindahl Broberg, tillsammans med Skinner Mountain Boys och Lina Adolphson, bjöd på svensk och irländsk musik. Att det här gänget är populärt visar publikantalet på. Det var fullsatt i salen, närmare 100 personer var där. Man behöver inte åka så långt för att lyssna till fin sång och musik, det räcker med att åka till Galleri Astley i Uttersberg. Man behöver inte åka så långt som till Globen.

Jag tror det var 1956 och jag var 14 år gammal. Jag arbetade för Greve Hamilton som bodde på herrgården. Då var byggnaden ett sädesmagasin. Jag och inspektor Johansson sållade säd i lokalen. Hade någon sagt då, att här kommer du att lyssna och fotografera körer och musiker år 2013, så hade det varit ett stort skämt för mig då. Den här kvällen i magasinet var en helt underbar kväll.